Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK tevreden over oplossing na stoppen Ondernemingsdossier

Het Ministerie van Economische Zaken heeft besloten te stoppen met het aanbieden van het Ondernemingsdossier. De NRK heeft samen met veel lidbedrijven vanaf 2009 actief meegewerkt aan de ontwikkeling ervan en is hierover teleurgesteld. Maar directeur John Voetman zegt ook tevreden te zijn met de geboden oplossing.

Vanaf 2011 konden ondernemers op dit digitale platform een dossier bijhouden om te voldoen aan wetten en regels en dit delen met toezichthouders. Met het toetreden van marktpartijen die vergelijkbare diensten aanbieden, besluit Economische Zaken dat het onderdeel ‘Dossier op Orde' door de markt is overgenomen. Daarom wordt dit deel geheel uitgefaseerd.


Overgangsregeling  
Voor de bedrijven die actief gebruik maken van het Ondernemingsdossier is er een overgangsregeling getroffen. Het ministerie heeft een overeenkomst gesloten met het bedrijf OKcomply, en zijn gezamenlijk het project ‘Van OD naar OK' gestart om gedupeerden over te zetten van het Ondernemingsdossier naar OKcomply. De regelhulpen die assisteren bij het bepalen aan welke wetten en regels een organisatie moet voldoen, vanuit de bedrijfsactiviteiten, worden geïntegreerd in OKcomply.

Pilotgroep
De NRK heeft goede ervaringen opgedaan met de functionaliteit Dossier op Orde. Voetman is zeer tevreden met de geboden oplossing van OKcomply: "De NRK heeft met zijn leden veel inspanningen geleverd om van Dossier op Orde een succes te maken. De uitfasering van het Ondernemingsdossier was een grote teleurstelling maar met de oplossingen via OKcomply zijn we in staat onze leden een prima alternatief te bieden." Vanuit de NRK is een pilotgroep opgezet, bestaande uit Oerlemans Plastics, Mauser Benelux en Carlisle CM Europe. Deze leden zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden van OKcomply en zijn al overgestapt.

Basisfunctionaliteiten
De applicatie borgt de maatregelen zoals keuringen, inspecties en procedures die voortkomen uit wet- en regelgeving en bedrijfsvoering. Het stelt ondernemers in staat te communiceren met bevoegd gezag, leveranciers en belanghebbenden vanaf een computer, tablet of smartphone. Jeroen Mol van OKcomply: "De basisfunctionaliteiten van het Ondernemingsdossier zitten ook in OKcomply, maar wij bieden meer mogelijkheden zoals het bijhouden van je eigen bedrijfsregels en communicatie met belanghebbenden. Met OKcomply bepaalt de ondernemer wie wat mag zien, wanneer en voor hoelang."Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014