Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Workshop 'Inzicht in meerwaarde natuurlijk kapitaal'

Datum: 28 maart 18
Locatie: Antropia, Hoofdstraat 8, Driebergen-Rijsenburg
Omschrijving:


Op 28 maart organiseert MVO Nederland samen met het Ministerie Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid de engelstalige en interactieve workshop 'Inzicht in meerwaarde van Natuurlijk kapitaal'. Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de sector krijgen deelnemers inzicht in de meerwaarde van natuurlijk kapitaal voor het behalen van (duurzaamheid)ambities en doelstellingen van uw bedrijf.

Deze workshop is onderdeel van het Maatschappelijk Programma Natuurlijk Kapitaal, dat wordt getrokken door vijf organisaties: VNO NCW, MVO Nederland, IUNC Nederland,  NBA en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.  Vanuit dit programma wordt voor de agrofood-, de bouw- en de chemiesector workshops georganiseerd. In de workshops doen bedrijven ervaringen op met natuurlijk kapitaal en het Natural Capital Protocol (NCP) of delen hun ervaringen.

De workshop voor de chemische sector wordt op 28 maart geleid door Arcadis, als kennisexpert op natuurlijk kapitaal. In de workshop verkennen de aanwezige bedrijven hoe het perspectief van natuurlijk kapitaal kan helpen bij het bereiken van (lange termijn) doelen op het gebied van bijvoorbeeld klimaatbestendigheid, energietransitie, watermanagement en grondstofzekerheid. Voorbeelden van onder andere AkzoNobel en DOW maken tastbaar welke waarde natuurlijk kapitaal kan hebben voor uw bedrijf. Aan de hand van de stappen zoals beschreven in het NCP gaat u als deelnemer ook zelf aan de slag met het verkennen van de relatie tussen uw bedrijfsvoering en natuurlijk kapitaal. Ook verkent u hoe het NCP kan helpen in het invullen van de ambities die bijvoorbeeld voortkomen uit de klimaatdoelstellingen, Sustainable Development Goals, de Routekaart 2050 en/of het Responsible Care programma.

Kijk voor meer informatie op de website www.mvonederland.nl.


Programma:Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014