Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Informatiebijeenkomst Business Angels Netwerk Chemielink 

Datum: 25 april 18
Locatie: Green PAC iLab, Ceintuurbaan 15, Zwolle
Omschrijving:


Op woensdag 25 april vindt van 11.00 uur tot 14.00 uur bij Green PAC iLab (Ceintuurbaan 15) in Zwolle een informatiebijeenkomst plaats over het Business Angels Netwerk van Chemielink (BANC). De bijeenkomst wordt georganiseerd door Chemielink in nauwe samenwerking met Business Angels Connect.

Wat is een Business Angel?
Een Business Angel is iemand die vanuit zakelijk oogpunt investeert in ondernemingen. Doordat hij zelf ondernemer is of is geweest, kan hij u als ondernemer met raad en daad bijstaan. Business Angels zijn voornamelijk geïnteresseerd in ondernemingen die in de start- en (snelle) groeifase zitten. Een bedrijf moet bij voorkeur innovatief zijn (nieuw product of dienst) en voldoende onderscheidend vermogen hebben. Daarnaast is groeipotentieel ook een vereiste en moeten dergelijke bedrijven binnen enkele jaren kunnen doorgroeien naar een grote omzet en winst. De investering door een Business Angel kan de vorm hebben van een lening, een aandeleninvestering of een combinatie van beide. De investering die Business Angels doen, is een vorm van risicokapitaal. Is het bedrijf waarin zij investeren succesvol dan maken zij winst. Gaat het mis dan zijn zij hun geld kwijt. 

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst informeren experts u over de details van 'Business Angel-financiering', delen ze specifieke cases die verband houden met chemie en wordt de procedure van het Business Angels Network uitgelegd. Aan het einde van de bijeenkomst heeft u een duidelijk beeld van wat Business Angel-financiering is en of uw bedrijf hier wat aan heeft.

Drie onderdelen
Het programma van de bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen en start met de verschillende financieringsmogelijkheden, door René Reijtenbach, Vice President Business Angels Europe. René gaat in op vragen als: Wat zijn Business Angels en hoe werken ze? Maar ook hoe kan ik een interessante propositie voor een Business Angel maken?
Zijn bijdrage wordt opgevolgd door Bernd Mintjes, Founder Business Angels Nederland. Bernd neemt de deelnemers mee in de vraagstelling 'Hoe bereid je je voor op Business Angels?'  'Welke informatie geef je en welke niet? Daarnaast gaat hij in op de noodzaak van een solide en realistische waardebepaling en aandelenratio, labelen van fondsen en financiële slagkracht.
Als laatste in de rij bekijkt Guido de Bie, directeur Bielegal juridisch advies, het geheel vanuit een juridische kant. Denk daarbij aan het beïnvloeden van juridische kwesties, maar ook hoe sluit je een investeringsovereenkomst? Wat moet je onthouden? Hoe stel je een NDA of een aandeelhoudersovereenkomst op, etc.

BANC-programma
Met het BANC-programma wil ChemieLink een brug slaan tussen potentiële start-ups in chemie en Business Angels die bereid zijn te investeren. Deelname aan dit programma betekent begeleiding bij het ontwikkelen van uw investeringsbereidheid ten opzichte van Business Angels. Het netwerk van ChemieLink geeft feedback over de verschillende gevallen en moet beleggers meer bewust maken van het potentieel van deze bedrijven. 

Aanmelden
Interesse om de bijeenkomst bij te wonen? Aanmelden kan hier


Programma:Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014