Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Dag van de Industrie 2018

Datum: 10 september 18
Locatie: Tata Steel, Wenckebachstraat 1, Velsen-Noord
Omschrijving:


Op maandag 10 september vindt de jaarlijkse Dag van de Industrie plaats. Deze dag is een initiatief van onder andere FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK, UNETO-VNI, VIG, VNCI, VNO-NCW en MKB-Nederland. 

De vraag die velen zich nu stellen is: what’s next? Er zijn een aantal grote megatrends gaande die onze omgeving, bedrijven en samenleving transformeren. De industrie bevindt zich in het hart van deze transities, zoals de klimaat- en energieomslag, technologische transitie en de weg naar de circulaire economie. Waar en hoe zien de banen van de toekomst in onze industrie eruit? Wat kan de Nederlandse industrie bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energie, gezondheid? Wat kan onze industrie nu doen om morgen succesvol te zijn?

Deze en meer vragen staan centraal op de derde Dag van de Industrie op maandag 10 september 2018 van 14.00 tot 17.00 uur (met voorprogramma van 10.00 tot 14.00 uur).

Nederlandse industrie als motor van innovatie 
Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes geeft zijn visie op de rol van de Nederlandse industrie als motor van innovatie, productiviteit en export. In tafeldiscussies geven onder andere econoom Barbara Baarsma, Jacqueline Cramer, Ton Heerts, Anton van Beek en Willem van der Leegte hun blik op hoe onze industrie wereldleider kan worden op gebied van deze transities. We sluiten de middag met een panelgesprek met onder andere leden van de Tweede Kamer en ondernemers over de uitdagingen en hoe deze aan te pakken. Jan Noordegraaf, Synbra Technology en Lein Tange, ICL zijn trekkers van het recyclinginitiatief voor Polystyreen. Lein Tange zal over PolystyreneLoop deelnemen in een van de tafeldiscussies deze middag.

Rondleiding en expo
U kunt de industrie ook in actie zien op deze dag. Tijdens het voorprogramma van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een unieke rondleiding over het complex van Tata Steel in IJmuiden en is er een expo van onze Nederlandse industriële ondernemingen en producten.

Aanmelden
Deelname is kosteloos, wel graag vooraf aanmelden.


Programma:

Het programma kunt u hier vinden.

Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014