Wachtwoord vergeten Account aanvragen

CIRCO Next Steps Live over kunststoffen

Datum: 20 september 18
Locatie: The Green House, Croeselaan 16, Utrecht
Omschrijving:


Op 20 september vindt er weer een editie van Next Steps Live plaats, dit keer over kunststoffen. De middag is bedoeld voor ondernemers en ontwerpers in de kunststofsector die bezig zijn om stappen te zetten op het gebied van circulair ondernemen en circulair design.

Tijdens Next Steps Live delen interessante sprekers hun ervaringen en geleerde lessen. Er is alle ruimte om kennis, tips en verhalen uit te wisselen met andere ondernemers. Daarnaast werk je in interactieve sessies aan oplossingsrichtingen.
Er gebeurt de laatste tijd veel in de kunststofsector. Door onder meer maatschappelijke druk en toekomstige wetgeving wordt het steeds urgenter om met circulariteit aan de slag te gaan. Welke stappen zijn er nodig voor de sector om die uitdagingen om te zetten in kansen?

Sprekers
Laura van de Voort | Green Events
Laura is event & sustainability manager en medeoprichter van Green Events Nederland. Festivals zijn druk bezig met het grootschalig introduceren van hardcupbekers. Bij de deelname aan CIRCO heeft Green Events de opties voor zo circulair mogelijke wegwerp- én hardcupbekers verkend. Beiden zijn vooralsnog relevant, want voor sommige festivals is het laatste niet haalbaar. Uitdagingen die zich aandienen zijn onder meer inzamelmiddelen, het ontwerpen van bekers die goed te recyclen zijn en veranderende samenwerking met stakeholders, zoals brouwers. Bij Next Steps Live deelt Laura de stappen die ze op het moment zetten en de grootste uitdaging voor de korte termijn.

Jan Kolijn | Tusti
Jan Kolijn, van huis uit chemicus, is oprichter van TUSTI, een start-up die een reinigingsproces heeft ontwikkeld om hoogwaardig kunststof op duurzame wijze te herwinnen.

Ingeborg Gort-Duurkoop | Partners for Innovation
Ingeborg is sectorcoördinator Kunststoffen en trainer voor CIRCO en adviseur bij Partners for Innovation. Ze deelt de geleerde lessen van de verschillende workshop Tracks en Design Classes die ze mede heeft ontwikkeld en gefaciliteerd. Wat is haar opgevallen in de verschillende workshoptrajecten en waar liggen de kansen?

De middag wordt gehost door Pieter van Os (Reversed Concepts) | trainer en lead ontwikkeling van de CIRCO Tracks. Kijk voor meer informatie op de website.


Programma:

14.00 – Inloop met koffie en thee
14.15 – Start middag – Introductie door Pieter van Os, Circulair ondernemen-expert en NRK
14.30 – Track cases: Take aways & Dialoog door deelnemers CIRCO en Ingeborg Gort-Duurkoop
15.30 – Break
15.50 – Next Steps: sessies oplossingsrichtingen en stappen
16.50 – Next Steps: pitches en dialoog
17.20 – 18.00 – Borrel

Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014