Home > Agenda > Bijeenkomst
09-05-2019 Themadag Voedselcontactmaterialen


NRK Verpakkingen en FNLI organiseren op donderdag 9 mei een gevarieerde themadag over voedselcontactmaterialen.

Waar moet u rekening mee houden bij de voedselveiligheid van verpakkingen? Wanneer is er sprake van contaminatie en hoe zit dat bij gebruik van recyclaat? Hoe kunt u als bedrijf voldoen aan de actuele wetgeving? Deze en nog meer thema’s staan op het programma. Sprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen praten u in één dag bij.

Het woord is aan:
Selma Dieperink (Triskelion) en Wil Tieltjes (Smurfitt Kappa) vertellen over methoden om de veiligheid van voedselcontactmaterialen te beoordelen en technieken om migratie tegen te gaan. Vervolgens ligt de focus in de presentaties van Dario Dainelli (Polymer Comply Europe) en Hidde Rang (ministerie VWS) op de Europese wetgeving en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse Warenwet. Tenslotte gaan Marc Jamin (SABIC), Job Ridderbecks (Intertek) en Karen van de Stadt (KIDV) in op het al dan niet toepassen van gerecycled plastic in voedselcontactmaterialen. Download hier het volledige programma.

Locatie en programma:
Vanaf 9.00 uur is de inloop bij NBC in Nieuwegein. Dagvoorzitter Kris Callaert (NRK) opent om 9.30 uur het programma. ’s Middags kunt u gebruikmaken van een uitgebreide lunch en is er tijd om te netwerken. Tijdens het middagprogramma treedt Judith Vermeulen (voorzitter FNLI Expertgroep Food Contact Materials) op als dagvoorzitter. De themadag wordt rond 15.45 uur afgesloten met een netwerkborrel. 

Kosten, aanmelden en voorwaarden:
Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van NRK en FNLI. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Niet-leden zijn van harte welkom maar betalen € 150. Als er meer inschrijvingen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, hebben leden voorrang.

Wij vinden het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 75 in rekening als u op de dag zelf en zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Annuleren kan tot donderdag 2 mei. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.

Graag tot ziens op 9 mei in Nieuwegein!