Home > Agenda > Bijeenkomst
25-09-2019 - 25-07-2019 CIRCO track Tapijt en Interieurtextiel 25/9 - 9/10 - 16/10 Overijssel - exacte locatie volgt


De Circo Track Tapijt en Interieurtextiel is speciaal bedoeld voor bedrijven in de keten van tapijt, kunstgras en interieurtextiel die kansen zien om hun producten circulair te maken. Provincie Overijssel, Cleantech Regio en CIRCO organiseren in samenwerking met Modint, NRK en VLK in september en oktober deze Circular Business Design Track. 

3 workshops
De CIRCO Track Tapijt en Interieurtextiel bestaat uit drie eendaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business, en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Workshop 1 | Initiate | 25 september  
Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers wordt waardevernietiging in de huidige keten in beeld gebracht en per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Workshop 2 | Ideate | 9 oktober 
De meest kansrijke circulaire propositie uit de eerste workshop wordt in detail uitgewerkt met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen uit ‘Products that Last’ en ‘Products that Flow’. Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Workshop 3 | Implement | 16 oktober
Ieder bedrijf stelt een implementatieroadmap op om zijn circulaire propositie naar de markt te brengen. Wanneer gebeurt wat, maar ook met wie om de benodigde veranderingen te realiseren? Al het materiaal van de Track wordt gedocumenteerd in een Circulair Business Canvas, waarna wordt afgesloten met een compacte pitch.

Programma


Praktische informatie

Voor wie? Bedrijven zoals producenten, groothandel en toeleveranciers van grondstoffen, inzamelaars en recyclers in tapijtketen (textiele vloerbedekking en tapijttegels) | interieurtextiel (o.a. kantoorstoffering, meubelstoffen, gordijnen, raamdecoratie) | kunststof (o.a. PET, Polyamide, kunstgras, infill en recyclesystemen hiervoor) | lijmproducenten. 
De Track is geschikt voor bedrijven die bezig zijn om circulaire business te ontwikkelen en op weg geholpen willen worden in een gefaciliteerd design-proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Aantal deelnemers per serie maximaal 10 bedrijven en 2 personen per bedrijf, waarvan één op strategisch niveau betrokken is bij business development/marketing/sales en de ander bij design/productontwikkeling/innovatie/productie.

Data: 25 september, 9 en 16 oktober 2019
Tijden: 09.00 uur – 18.00 uur
Locatie: omgeving Deventer (exacte locatie nader te bepalen)

Kosten: 500 euro ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt 2.000 euro ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

CIRCO-trainers
Siem Haffmans (Partners for Innovation) en Ellen Sillekens (Studio Sillekens).

Meer informatie leest u hier  

Meld je hier aan 

U kunt zich niet meer inschrijven.