Home > Agenda > Bijeenkomst
11-09-2019 Je visie delen met EZK? Praat mee over SMART Industrie | 11 sept + 4 okt Programmabureau Smart Industry: Zilverstraat 69 in 2718 RP Zoetermeer


Wil je graag vanuit de rubber- en kunststofindustrie input leveren aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat? Zodat het Meerjarenprogramma Smart Industry in ontwikkeling aansluit bij jouw industrie? Maakt jouw bedrijf misschien al gebruik van SMART Industrie-technologieën en wil je invloed uitoefenen op de SMART-technologie van de toekomst? Binnenkort is je kans.

Toenemende digitalisering in de maakindustrie
De Nederlandse maakindustrie gaat zich in het komende decennium steeds meer digitaliseren. Een reeks sleuteltechnologieën zijn sterk in ontwikkeling. Het gaat hierbij om engineering and fabrication technologies zoals robotisering en sensortechnologie en digital technologies waaronder data sharing, digital twin en artificial intelligence.

Nieuwe maakketens en verdienmodellen
In combinatie met  nanotechnologie, fotonica en nieuwe materiaaltechnologieën vormen deze technologieën de toekomstige basis voor bedrijven om snel en efficiënt nieuwe smart products te produceren. En daaruit gaan nieuwe maakketens en verdienmodellen ontstaan. 

Programma

Kennissessies
Er liggen veel kansen. Met de juiste kennis en innovatie-investeringen en door samenwerking tussen de belangrijkste partners zullen ze tot wezenlijke impact kunnen leiden. Om deze kansen volop te benutten worden door het Programmabureau Smart Industry i.s.m. TNO 2 nationale en een aantal regionale kennissessies georganiseerd.

De 2 nationale kennissessies zijn 11 september en 4 oktober van 13-17 uur
bij het Programmabureau Smart Industry - Zilverstraat 69 - 2718 RP Zoetermeer

Programma 1e sessie

  1. Introductie: Korte introductie van de scope en het belang van de innovatie-agenda.
  2. Brainstorm: Brainstorm in subgroepen over de proposities en concrete onderzoeksprogramma’s.
  3. Terugkoppeling en Vervolgstappen: Terugkoppeling uit de subgroepen en vervolgafspraken.

Meld je voor 4 september aan voor beide sessies met een mailtje aan Smart Industrie 
Meer info klik hier.

We zien je graag tegemoet!

U kunt zich niet meer inschrijven.