Home > Agenda > Bijeenkomst
11-03-2020 Sustainable Visions


Op woensdag 11 maart organiseert de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) een congres over de dilemma’s en oplossingen rondom duurzaam verpakken. Een drieluik met daarin de kritische consument, de verpakkingsprofessional en de materiaalspecialist in de hoofdrol. Bestuurslid Erwin van Limpt, directeur van Haval Disposables, is een van de sprekers deze middag. 
 
U krijgt een overzicht van de verpakkingsketen. Er wordt stil gestaan bij het consumenten perspectief, hoe retailers er tegenaan kijken, hoe producenten keuzes maken en tenslotte hoe de verpakkingsindustrie tegen haar uitdagingen aan kijkt. Volgens de VNV wordt een programma geboden waarbij de sprekers bereid zijn ook de moeilijke thema’s te bespreken. Daar waar het schuurt. Kortom, het commerciële praatje voorbij.

Sprekers:

  • Ruth Mugge - professor design for sustainable consumer behaviour TU Delft:  Is de consument gevoelig voor feiten of speelt emotie de boventoon? En is de consument makkelijk te beïnvloeden met goed geregistreerde informatie?
  • Marcel den Hartog - country manager Benelux NNZ:  Wat begrijpt de consument van duurzame verpakkingen en milieukeurmerken? Hoe communiceer je duurzaamheid richting de consument? Waar baseert de consument zijn standpunten op?
  • Nienke van der Veen – Meinders – technisch verpakkingsspecialist Hema: De dillema’s bij de verduurzaming van (import)verpakkingen in de praktijk. Hoe kritisch is de consument op de winkelvloer en hoe zwaar wegen de branche-eisen?
  • Martin van Rest -  packaging manager Best Fresh Group: Is er een grote verschuiving binnen de agf van plastic bakjes naar kartonnen bakjes met een plastic laagje’? En hoe manage je de internationale inkoop van duurzame verpakkingen? In welke mate speelt houdbaarheid (productverlies) een rol bij die keuzes?
  • Arco Berkenbosch, vice president innovation and development at Smurfit Kappa: Heeft de kartonindustrie de papierketen volledig onder controle, of vindt er steeds meer vervuiling plaats? Is er ook materiaal dat niet te recyclen is?
  • Erwin van Limpt – eigenaar Haval Disposables en NRK-bestuurslid: Eénmalig kunststof zit in het verdomhoekje. Hoe kan de kunststof industrie het tij nog keren?

Dagvoorzitter is Mark Beumer. Hij is vaste gast bij radioprogramma BNR en een ervaren moderator met kennis van zaken.

Kosten en inschrijven
De inschrijving voor dit congres verloopt via de VNV-site. Deelname voor VNV-leden en VNV-studenten is gratis. Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs € 25. 
 

Programma

Kom op woensdag 11 maart naar Sustainable Visions in Eindhoven. In één middag bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en gaat u met een flinke dosis inspiratie én nieuwe contacten weer naar huis. De middag is geheel verzorgd, inclusief lunch, koffie, thee, fris en een borrel. De inloop is vanaf 12.30 uur. Het programma duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden via de website van VNV.