Home > Agenda > Bijeenkomst
29-06-2021 NRK Webinar Operation Clean Sweep online webinar


Op 29 juni 2021 organiseert de NRK een webinar over Operation Clean Sweep. Er wordt uitgelegd wat Operation Clean Sweep is en ook hoe het in de praktijk wordt toegepast. Vaak blijkt dat voor bedrijven enorm mee te vallen en is het gewoon een kwestie van beginnen. Erik de Ruijter licht het in dit webinar toe en gaat vooral in op praktische zaken. Het webinar begint om 15.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur.

In Nederland werken NRK en PlasticsEurope samen aan dit internationale programma dat al ruim 25 jaar bestaat. Operation Clean Sweep (OCS) is actief in bijna alle Europese landen. In Nederland bestaat het sinds 2015 en was het aanvankelijk opgezet door de NRK in samenwerking met RVO. De NRK tekende mee als deelnemer aan de mondiale actie Operation Clean Sweep.

Praktische informatie:
Het webinar is uitsluitend bestemd voor NRK-leden. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is wel verplicht. Op de dag van het webinar ontvangt u rond 12.00 uur de mail met een link naar de Zoom-meeting (houd de spambox in de gaten!). Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Programma

Wat komt er tijdens het webinar aan bod?

  • Kennismaken; wat zijn uw vragen met betrekking tot OCS? Welke wens heeft u? Waar loopt u tegenaan?
  • ECHA-wetgeving; wat is het en wat betekent het voor uw bedrijf? Nu de ECHA microplastics regelgeving in aantocht is, komt er nog meer focus op. Maar de eisen aan het bedrijf om zwerfafval te voorkomen, blijven ook overeind. Daarom is het doel van de NRK om met OCS pelletverlies én zwerfafval te voorkomen. Uitleg door Erik de Ruijter (NRK).
  • Inrichten van uw eigen 'Good Housekeeping-systeem'. Zwerfafval voorkomen doet een bedrijf door er een vast aandachtspunt van te maken. U heeft als bedrijf dus een zorgsysteem nodig met doelen, afspraken, steun directie en medewerkers, en controle.
  • Clean Sweep Regelhulp; een praktische tool waarmee u controleert of en waar granulaat en afval weglekken tijdens productieprocessen. U krijgt in beeld waar reststromen kunnen ontstaan en materiaal verdwijnt.