Wachtwoord vergeten Account aanvragen

"Van pure producent naar ketenspeler"

Het septembernummer van Agro & Chemie heeft een uitgebreid interview gepubliceerd met Willem van der Leegte van VDL) Groep.

VDL Groep beweegt zich meer en meer richting een ketenspeler. Dat stelt Willem van der Leegte, president-directeur van het concern, in het betreffende interview.  "Het oude paradigma van de lineaire economie, lees alleen een productleverancier, zal steeds meer wijken voor circulaire businessmodellen."

Volgens Van der Leegte is circulariteit een begrip dat vaak in de praktijk wordt afgedwongen en dat deze dus geen push nodig heeft van hogerhand. "Het hergebruik van grondstoffen en het terugdringen van waste is goed voor de bottom line, een economische incentive dus met als bijvangst dat we richting de markt bewijzen dat we zo duurzaam mogelijk willen produceren. Economische belangen en duurzaamheid gaan in de praktijk dus hand in hand." VDL Groep is op allerlei terreinen actief op het gebruik van grondstoffen te optimaliseren, aldus Van der Leegte. Zo verlaagt het in haar productieprocessen afvalstromen, onder meer door 3D te printen. "Met deze technologie construeren we onderdelen uit één deel in plaats van uit een geheel te frezen. In de productie van bepaalde kunststofproducten, bijvoorbeeld de duurzame drinkfles Dopper, verwerken we restmateriaal in andere applicaties."
 
Lees hier het volledige interviewDit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014