Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Van Werven start plastic recycling in Ierland

Per 1 november 2017 is Van Werven samen met een Ierse partner gestart met het recyclen van harde plastics in Ierland. De activiteiten vinden zowel plaats in de Ierse Republiek als in Noord-Ierland, in de plaatsen Dublin en Ballymena, onder de naam Van Werven Ireland en Van Werven Northern Ireland.

De per 1 januari 2018 veranderende wetgeving was voor Van Werven de aanleiding om de plastic recycling activiteiten daar uit te breiden. “Het sluiten van 75% van de stortplaatsen en het niet mogen verbranden van recyclebaar afval was voor ons de directe aanleiding”, aldus Ton van der Giessen, managing director bij Van Werven.

In 2017 zijn er, als gevolg van de sorteerplicht voor bedrijfsafval, meerdere installaties gebouwd voor het sorteren van bedrijfsafval. De uitgesorteerde plastics werden tot voorkort veelal naar China geëxporteerd. Nu de grenzen voor plastic afval door de Chinese overheid zijn gesloten, biedt Van Werven een beter alternatief. In Ballymena worden de plastics alleen gesorteerd. In Dublin vindt vanaf half 2018 naast het sorteren van de verschillende soorten plastic, ook het verdere recyclingproces plaats. De gerecyclede grondstoffen worden afgezet in Ierland, de UK en het vaste land van Europa. Ton van der Giessen: “Zodra de overheid de juiste sturingsmaatregelen hanteert, vult de markt de rest wel in. Zonder sturingsmaatregelen bestond er geen recyclingsector. Met elkaar kunnen we zorgen voor het behoud van grondstoffen in de economie en het terugdringen van CO2-emissies”.

Lees meer op de website: 
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014