Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Energie besparen vraagt om gedragsbeïnvloeding

Energie besparen? Tal van bedrijven in de sector hebben dit actuele onderwerp op hun agenda staan. Maar het continu verbeteren van de energie-efficiency blijkt in de praktijk lastig. De oplossing ligt in de toepassing van sociale innovatieprincipes. Hierdoor wordt het benodigde investeringsgedrag effectief beïnvloed en wordt de organisatie van de energiebesparingsaanpak structureel verbeterd.

De NRK heeft samen met RVO.nl een masterclass ‘Energie besparen op de werkvloer’ georganiseerd voor medewerkers en coördinatoren uit vijf bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. De bedrijven hanteren het TOI-vertalingsprincipe: (Technologie – Organisatie – Individu) waarbij de samenhang tussen technische maatregelen, de ontwikkeling van de bedrijfsorganisatie, en de kennis en betrokkenheid van de medewerkers erg belangrijk is. 

In het novembernummer van het vakblad PT Industrieel Management is een uitgebreid artikel gepubliceerd waarin de ervaringen van de deelnemers aan de masterclass verwerkt zijn.Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014