Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Noordzee werpt plastic afval op stranden!

EU-Commissaris Timmermans is geschokt over schade van plastic soup. Stop zwerfafval! Teken als NRK-bedrijf de verklaring Operation Clean Sweep.

In de Volkskrant van afgelopen maandag verscheen een artikel over de berg plastic die na de zware storm van begin dit jaar op het strand achterbleef. Vrijwilligers zijn in actie gekomen om de 3.000 kilo plastic bij de stranden rondom Neeltje Jans op te ruimen.

Vandaag een bericht in de Telegraaf over het feit dat de EU de strijd aangaat met plastic. Recycling moet de komende jaren serieus van de grond komen om het milieu te ontlasten, aldus Timmermans. De plannen hiervoor staan beschreven in de ‘Strategy on Plastics’ dat de Europese Commissie vandaag presenteert. In deze plannen staat de circulaire economie centraal. De aangekondigde maatregelen zijn gericht op het uitbannen van de plastic soup, het redesign van producten, de inzet van recyclaat en het inzamelen en verwerken van afgedankte producten. 

De NRK startte in 2015 de campagne Operation Clean Sweep: maak van afval geen zwerfafval. De campagne richt zich op grondstofleveranciers, fabrikanten en recyclers. De NRK tekende mee als deelnemer aan de mondiale actie Operation Clean Sweep. In alle Europese landen loopt de campagne Operation Clean Sweep ook. In de ons omringende landen hebben tussen de vijftig en honderd bedrijven per land de OCS-verklaring getekend. Dat doel stelt Nederland zicht ook! In Nederland werken NRK en PlasticsEurope Nederland samen aan een opgeruimde werkvloer.

Doet u mee? Geef nu samen met andere bedrijven het goede voorbeeld! Onderteken dan als bedrijf de verklaring Operation Clean Sweep. U verklaart zich hiermee in te spannen om zwerfafval uit het bedrijf te voorkomen. Opgeruimd staat netjes!Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014