Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Technology Park Ypenburg wordt hotspot maakindustrie

Op 4 april heeft de officiële kick-off plaatsgevonden van het nieuwe programma ‘Technology Park Ypenburg’. In dit programma investeren de gemeente Den Haag, vier lokale bedrijven, waaronder Promolding, en het Digital Factory for Composites fieldlab (DFC) in 2018 samen 1,6 miljoen euro. Het programma richt zich op het geautomatiseerd en gedigitaliseerd produceren met geavanceerde materialen zoals composiet en vezelmetaallaminaten. Hierbij zal robotica een belangrijke rol spelen. Met de gezamenlijke investering kan de maakindustrie in (de regio) Den Haag een sprong voorwaarts maken.

Op het Haagse bedrijventerrein Ypenburg zijn verschillende hightechbedrijven en een fieldlab gevestigd. Promolding bundelt samen met Airborne, KVE, GTM en het fieldlab DFC de krachten om Den Haag te laten uitgroeien tot een internationale hotspot voor de maakindustrie van producten op basis van hightechmaterialen. Hightechbedrijven zijn de bedrijven van de toekomst en bepalen ook voor een belangrijk deel de economische ontwikkeling en werkgelegenheid van de toekomst. De vraag naar producten van hightechmaterialen zal de komende jaren nationaal en internationaal sterk groeien. Daarom vindt nu een gezamenlijke investering van 1,6 miljoen euro plaats die het fundament moet vormen voor het versterken van de regionale innovatiekracht en voor de toename van bedrijfsleven, banen, kennisinstituten en investeringen gericht op innovatieve maakindustrie, gespecialiseerd in hightechmaterialen.

Jac. Gofers, CEO, Promolding: “Nu de bedrijven op Ypenburg volwassen zijn geworden, is het moment daar om ook een gezamenlijke propositie te bieden die voor het internationale bedrijfsleven een ‘not-to-refuse offer’ betekent. Op het gebied van hightech kunststoffen en composieten is topkennis beschikbaar bij zowel de bedrijven als de TU, HBO en MBO opleidingen in de regio. Mooi dat we dat nu in een Technology Park Ypenburg tot innovatieve producten en processen kunnen brengen.”

Lees meer
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014