Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Van Werven start bouw nieuwe recyclingfabriek in Polen

Van Werven heeft de eerste steen gelegd voor een geheel nieuwe plastic recycling plant in Polen. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal naar verwachting in april 2019 in gebruik worden genomen.


Het initiatief is een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Vanaf de start van de plastic recycling activiteiten in 2006 maakt Van Werven gebruik van de diensten van Plastic Worx, in zowel Nederland als België en Engeland. “Een betrouwbare partner is een belangrijke voorwaarde om de juiste stappen te kunnen zetten in Polen”, aldus Ton van der Giessen, Managing Director bij Van Werven. De input van de nieuwe plant richt zich bij aanvang op de Duitse markt. Zodra de circulaire economie in Polen op gang komt, zal volume vanuit Polen meer en meer worden ingezet voor het recycling proces. De gerecyclede grondstoffen worden vervolgens afgezet in de EU bij ondermeer de producenten van automotive-, meubel- en bouwproducten. Met deze plant wordt straks 75.000 ton aan CO2-emissie voorkomen die anders vrijkomt bij de productie van primaire grondstoffen.

Luchtmachtbasis
Het gehele complex is drie hectare groot en ligt direct aan de afrit van de A4, een belangrijke autosnelweg naar en van Duitsland, in het zuiden van Polen. De locatie is in het verleden tientallen jaren lang onderdeel geweest van een Russische luchtmachtbasis. Ton van der Giessen: “Een deel van de start- en landingsbaan is nu ons buitenterrein. De reeds aanwezige betonnen verharding kunnen wij weer goed (her)gebruiken.” Een mooi voorbeeld van een nieuwe toepassing van reeds bestaande middelen.

Meer lezen:
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014