Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Tweede leven voor 11 miljoen koffiebekers

De circulaire samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups is succesvol. Samen zorgen de partners er voor dat er dit jaar ruim 11 miljoen koffiebekers gerecycled worden. Met de circulaire samenwerking zijn er reeds meer dan 3.000 bomen geplant in het Indonesisch regenwoud. Door het succes van de samenwerking streven de partners ernaar nog 10.000 bomen extra te planten in het regenwoud,  wat gelijk staat aan een CO2 reductie van meer dan 13.000 ton. 

Renewi streeft er dagdagelijks naar zoveel mogelijk afval te recyclen en een tweede leven te geven. De koffiebekers van Beautiful Cups bestaan voor 5% uit kunststof (PE) en voor 95% uit papier karton en zijn daarmee uitstekend geschikt om te recyclen naar een secundaire grondstof. “De bekers worden in speciale zakken ingezameld en naar onze Renewi locatie in Breda gebracht waar ze geperst worden tot balen. Vervolgens gaan de balen naar onze verwerkingspartner WEPA Nederland die middels een speciale techniek het kunststof van de papiervezel scheidt. De kunststof binnenzijde van de bekers wordt in dit proces losgeweekt van de kartonnen buitenzijde waarna er van de papierstroom weer toiletpapier gemaakt wordt. De verbruiker van de koffiebekers kan dit toiletpapier vervolgens weer afnemen en de keten sluiten. De PE-kunststof wordt als aparte stroom gerecycled,” aldus Otto de Bont, Managing Director Renewi Nederland. “Samen met Beautiful Cups bieden we onze klanten een concept aan dat Renewi’s missie en visie concreet maakt. Nieuw leven geven aan gebruikte materialen.” 


Renewi en Beautiful Cups verwachten over drie jaar, jaarlijks meer dan 50 miljoen bekers een tweede leven te geven. Daarnaast worden de koffiebekers van Beautiful Cups vanaf volgend jaar in 10 landen aangeboden en breidt de organisatie ook de projecten die ze ondersteunen verder uit naar de drie grootste regenwouden.

Meer lezen:
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014