Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Eerste proefstrook Plastic Road in Zwolle operationeel

Onder grote belangstelling is op 11 september in Zwolle de eerste PlasticRoad ter wereld geopend. Het dertig meter lange fietspad langs de Deventerstraatweg is gemaakt van hergebruikt bierglazen-PET. In november komt een tweede stuk in Giethoorn op een locatie waar andere eigenschappen van de PlasticRoad kunnen worden getest. Zodoende bieden de meetresultaten van beide pilots voldoende kennis om het product door te ontwikkelen.

De pilots met de provincie en gemeente duren in principe vijf jaar en in de tussentijd zoeken de PlasticRoad-partners nieuwe locaties voor volgende pilots om andere toepassingen van de innovatie te kunnen testen. Daarbij denken de partijen aan parkeervakken, perrons en trottoirs. Het Zwolse fietspad is opgebouwd uit losse elementen die vooraf worden gefabriceerd. Op de locatie wordt de losse elementen aan elkaar 'gehaakt' tot een pad. Afgelopen juni werd bekendgemaakt dat Zwolle was uitgekozen voor de praktijktest. 

Holle lichtgewicht modules
Dochterbedrijf KWS van VolkerWessels kondigden samen met Wavin en Total in oktober 2016 een samenwerking aan om de kunststof weg te gaan ontwikkelen. Het is een concept voor de aanleg van meer duurzame kunststof wegen die asfalt zouden moeten vervangen. Het concept PlasticRoad werd in 2015 voor het eerst geïntroduceerd door KWS. Het gaat om de toepassing van gerecycled afvalplastic dat wordt omgezet in lichtgewicht modules die hol zijn. Binnenin de elementen is ruimte voor kabels en leidingen of hemelwaterafvoer.  

Overijssels gedeputeerde Bert Boerman, wethouder William Dogger van de gemeente Zwolle en de oorspronkelijke bedenkers van de PlasticRoad Anne Koudstaal en Simon Jorritsma hebben de officiële opening van het eerste PlasticRoad-fietspad ter wereld verricht. 

Meer lezen:
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014