Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Cumapol opent nieuwe tuimeldroger

Op 5 oktober 2018 heeft Cumapol Emmen een splinternieuwe tuimeldroger geopend. De opening vond plaats tijdens de VNCI-jubileumbijeenkomst 'Behind the Scenes@Emmen. De openingshandeling is verricht door Marco Brons (Cumapol), Bernard Wientjes (voorzitter VNCI) en Edwin ter Velde (Clean2Antarctica).

De afgelopen maanden is bij Cumapol Emmen hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Tuimeldroger. Met deze tuimeldroger kan de specialist in recycling nog meer producten in kleinere hoeveelheden in eigen beheer kristalliseren, drogen en/of nacondenseren. De droger is geschikt voor batches van 20 ton, of nog net iets minder.

Marco Brons, technisch directeur van Cumapol legt uit waarom de uitbreiding nodig is: “Gezien de veranderingen in de markt op het gebied van biobased en circulaire kunststoffen is het belangrijk om te blijven investeren in productieapparatuur, zodat we flexibel en innovatief blijven en voorop kunnen lopen met het ontwikkelen van nieuwe specialistische producten. De uitbreiding van de nacondensatiecapaciteit zorgt ervoor dat we complexere producten kunnen produceren zonder een groot risico op off spec en/or contaminatie van andere producten”.  

Cumapol kan flakes van PET flessen mechanisch recyclen tot Custom Made Polyesters. 
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014