Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Gratis advies over recycling van uw PMD-bedrijfsafval

Rijkswaterstaat introduceert een nieuw programma 'Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval'. Dit programma staat bedrijven en organisaties bij in de versnelling naar de circulaire economie in Nederland. Dus wilt u ook het PMD-verpakkingsafval van uw bedrijf of organisatie voorkomen, verminderen en/of recyclen? Maak dan gebruik van de ondersteuning die Rijkswaterstaat biedt om afvalscheiding makkelijk én betaalbaar te maken. De inschrijftermijn voor de eerste projectvoorstellen is nu geopend.
 
Het is nu mogelijk om voor het eerste project van dit programma projectvoorstellen bij Rijkswaterstaat in te dienen. Bij de uitvoering van uw projectvoorstel wordt u begeleid bij het onderzoeken van de haalbaarheid van gescheiden inzameling en recycling van PMD-bedrijfsafval. Samen met andere bedrijven in uw regio zet u de eerste stappen om te komen tot meer recycling van PMD-verpakkingen of monostromen.
 
 
Projectvoorstel indienen
Meer actuele informatie over het programma en het project 'Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval' staat op www.pmdbedrijfsafval.nl.  Daar treft u ook informatie aan over het indienen van uw projectvoorstel. Voor vragen over het indienen van een projectvoorstel kan men bij Rijkswaterstaat terecht.

Projectvoorstellen moeten voor 30 november 2018 bij Rijkswaterstaat zijn ingediend. Daarna vindt de selectie plaats, zodat u voor 15 december 2018 weet of uw voorstel is geselecteerd. De projecten worden uitgevoerd van januari 2019 tot oktober 2019. 
 
Meer projecten binnen het programma
Het programma ‘Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval’  bestaat uit drie projecten: 
- Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval;
- Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding;
- Preventie en hergebruik van verpakkingen
Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor de projecten over gedragsbeïnvloeding en preventie/hergebruik. 
 
Rijkswaterstaat en PMD-bedrijfsafval
Rijkswaterstaat werkt aan een schone, groene en prettige leefomgeving, óók voor volgende generaties. In 2030 willen we daarom de helft minder primaire grondstoffen gebruiken én volledig circulair werken. De afkorting PMD staat voor: plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Rijkswaterstaat wil met het programma “Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval” bedrijven en organisaties helpen om minder restafval te produceren en meer te recyclen. Dit is een onderdeel van het programma VANG Buitenshuis. Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014