Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Meer verpakkingen gerecycled in 2017

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft de publicatie 'Verpakkingen in de circulaire economie' gepresenteerd. Hierin staat dat in 2017 78% van alle op de markt gebrachte verpakkingen is gerecycled, versus 75% in 2016. Dat is ruim boven de Nederlandse doelstelling van 70%. Ook laat Nederland hiermee de EU-doelstelling van 55% ver achter zich. 

De jaarlijks terugkerende rapportage geeft inzicht in de recycling per materiaalsoort en de ontwikkelingen in de verpakkingsketen, nu en in de toekomst. Het verpakkende bedrijfsleven, georganiseerd via het Afvalfonds Verpakkingen, neemt duidelijk zijn verantwoordelijkheid en is in Nederland één van de koplopers ten aanzien van de circulaire economie. 


klik op de afbeelding en download de rapportage

"Onze ambities zijn duidelijk: alle circulaire verpakkingsketens moeten gesloten worden. Dat is al het geval met metalen, papier/karton en hout. Voor glas is dat praktisch het geval, maar met kunststof moeten nog stappen worden gezet. Meer focus op kwaliteit en innovatie en daarvoor ook willen investeren, en het creëren van een grote afzetmarkt voor gerecycled kunststof zijn daar voor nodig", aldus het persbericht.
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014