Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Cumapol: CuRe-techniek voor chemische recycling polyester

In samenwerking met Morssinkhof, DSM-Niaga, DuFor Polyester Specialties en de hogescholen NHL Stenden en Windesheim, heeft Cumapol gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe recyclingtechniek voor polyester.
De CuRe-techniek maakt het mogelijk elk type gebruikt polyester te behandelen, de kleur te verwijderen en er uiteindelijk granulaat van te maken, dat net zo goed is als nieuw materiaal.

Het doel van de nieuwe techniek is gebruikte polyesters zo te recyclen dat ze geschikt zijn voor veeleisende toepassingen zoals tapijten, textiel en voedselverpakkingen. Bovendien hoopt men met deze nieuwe techniek een belangrijke bijdrage te leveren aan het oplossen van het wereldwijde probleem van plastic afval.

Kleur en vervuiling  

Bestaande recyclingtechnieken vragen om een relatief schone afvalstroom van transparante of lichtblauwe polyester flessen. Om die reden zijn gekleurde polyesters of gemixte polyesters (zoals tapijten, textiel en voedselverpakkingen) economisch gezien vaak onvoldoende interessant voor recycling. Deze polyesters belanden vervolgens op de stort of in de verbrandingsoven.

CuRe is een proeffabriek met een continu recyclingproces van verschillende afvalstromen van polyester - inclusief verpakkingsmateriaal en textielproducten. Het recyclingproces verwijdert het originele plastic van kleur en vervuiling.

 
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014