Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Platform Talent voor Technologie per 1 januari 2019

Sinds 1 januari 2019 zijn de raden van toezicht van Platform Bèta Techniek, TecWijzer (Jet-Net en TechNet) en het bestuur van TechniekTalent.nu gefuseerd tot één nieuwe organisatie, genaamd Platform Talent voor Technologie.
Met deze krachtenbundeling - voor uitvoering van de bèta-techniekagenda -  wil de nieuwe organisatie nog meer scholen en bedrijven bereiken. Een belangrijke doelstelling is het tegengaan van de versnippering in het aanbod van projecten, programma's en activiteiten in het onderwijs.

Jongeren interesseren voor techniek
Slimme toepassingen van technologie zijn de sleutel tot duurzame oplossingen voor maatschappelijke, sociale en economische uitdagingen. De komende jaren is er volop werk voor vakmensen in bèta-techniek en informatie- en communicatietechniek.
Vanuit het nieuwe platform, met de gebundelde kennis, vaardigheid en ervaring van de fusiepartners, wil men de jongeren interesseren voor technologie.
Het doel is alle kinderen in het onderwijs kennis te laten maken met technologie, opdat vier op de tien zal kiezen voor een technische opleiding.

Vernieuwde programmering
De concrete programmering van het Platform Talent voor Technologie krijgt de komende maanden vorm. De basis is om jongeren door positieve ervaringen met technisch onderwijs en beroepen, een breed, realistisch en aantrekkelijk beeld te geven van technologie en de technische beroepspraktijk. In projecten en programma's werkt het platform intensief en vraaggestuurd samen met bedrijven, scholen en (lokale) overheden. Ook wil het platform een bijdrage leveren aan voldoende en goede leerkrachten; zij kunnen hun enthousiasme voor technologie overdragen op jongeren.

Twee locaties
De nieuwe organisatie gaat werken vanuit twee locaties, namelijk in Den Haag en in Utrecht.
Per 1 mei 2019 is de nieuwe website www.ptvt.nl gereed.Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014