Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Morssinkhof-Rymoplast nieuwe PET verwerkingsfabriek in Duitsland

Morssinkhof-Rymoplast gaat voor de verwerking van PET de voormalige Fehrer Automitve fabriek in Markranstädt (deelstaat Sachsen) daartoe verbouwen. De komende jaren zal de verwerkingscapaciteit uitgroeien tot zo’n 40.000 ton per jaar.
Door recycling van ingezamelde PET-grondstoffen wordt PET-granulaat geproduceerd. Dit granulaat wordt ook ingezet voor levensmiddelenverpakkingen.

Directeur Stefan Morssinkhof zegt: “Morssinkhof-Rymoplast produceert al meer dan 20 jaar gerecycled PET-granulaat, dat volledig voor de productie van levensmiddelenverpakking kan worden ingezet. Wij zijn al meer dan 60 jaar een belangrijk onderdeel van de keten van kunststofverwerkers, die samen een gesloten kringloop realiseren. Vanwege de toegenomen vraag naar gerecycled PET voor frisdrankflessen hebben wij besloten deze investering te doen. Door de koop van het onroerend goed in Sachsen kunnen we onze capaciteit als groep verder uitbreiden en klanten in deze regio goed bedienen.”

Over Morssinkhof-Rymoplast
Morssinkhof Rymoplast is met een productie van 300.000 ton maalgoed, regranulaat en compounds per jaar één van Europa’s grootste producenten van hoogwaardig herwonnen grondstof. Het bedrijf heeft ruim vijftig jaar ervaring in recycling. Ze bedient de Europese markt variërend van kleine bedrijven in de kunststofwerkende industrie tot ’s werelds grootste multinationals.
Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014