Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Gamification met duurzame kunststoffen

Oerlemans Packaging heeft een manier bedacht om personeelsleden en relaties te betrekken bij het debat over duurzaam verpakken. Zij zien gamification als oplossing en lanceren een kwartetspel om informatie op een innovatieve en interactieve manier te delen. Het kwartetspel geeft inzicht in de duurzaamheidsthema’s van de kunststoffenindustrie.

Er wordt ontzettend veel geïnvesteerd in de kunststoffenindustrie om te verduurzamen. Niet iedereen weet wat er allemaal voor en achter de schermen gebeurt. Zo vind je in dit kwartetspel de achtergrond van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het Nederlandse Plastic Pact. Tevens is van elke 'R' van het Rethink-initiatief een serie te vinden. Er wordt uitleg gegeven over termen als biobased, bioafbreekbaar plastic en CO2-reductie. De voordelen van kunststof worden beschreven en het nut van verpakken. Dit kwartet neemt je mee in de wereld van kunststoffen en schept een hoop duidelijkheid.

Leuk en leerzaam
Dit kwartet is niet alleen leuk om te spelen, maar ook leerzaam! Plastics zijn te waardevol om weg te gooien. Rob Verhagen, Sustainability Director: “Ik ben ontzettend trots dat we dit mogen delen met collega’s en klanten. De eerste reacties zijn ontzettend positief! Mag ik van jou van Redesign, de kaart circulair ontwerp?” Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014