Wachtwoord vergeten Account aanvragen

GoChem: De innovatieversneller voor duurzaamheid in het mkb

Innovatie in de rubber- en kunststofindustrie kan bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving, reductie van CO2 en de groei van de circulaire economie. Mkb-ondernemingen kunnen hierin een belangrijke rol spelen en kennisinstellingen hebben veel te bieden op dit gebied. Deze partijen weten elkaar echter nog niet altijd te vinden. GoChem wil hier verbetering in brengen. Het programma GoChem ondersteunt mkb-ondernemingen in de brede chemie, zoals de rubber- en kunststofindustrie bij groene innovatie.

KIEM GoChem
KIEM GoChem financiert praktijkgerichte projecten waarin minimaal één mkb-onderneming samenwerkt met een kennisinstelling (hogeschool, universiteit of Wageningen Research). De projecten duren maximaal een jaar, hebben minimaal één polymeren innovatiecomponent en vallen binnen de hierboven genoemde thema’s. Financiering wordt verstrekt aan de kennisinstelling en bedraagt maximaal € 40.000 per project. De deelnemende mkb-onderneming(en) draagt maximaal € 5.000 (in kind) en € 5.000 (in cash) bij aan de financiering van het project.

KIEM GoChem call is open!
De KIEM GoChem call is opengesteld voor het indienen van voorstellen. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend tot uiterlijk 7 november 2019.

Meer informatie
Voor het toetsen van een projectidee kunt u contact opnemen met Harmen Veldman, programmamanager GoChem. Ook kunt u meer informatie lezen op de website van Holland Chemistry of via het Regieorgaan SIADit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014