Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Symposium De industrie maakt het circulair!

De industrie maakt het circulair! Symposium inspireert ondernemers uit de maakindustrie in hun transitie naar een circulaire keten.
De Nederlandse maakindustrie is samen met overheid en kennisinstellingen gestart met een vierjarig Uitvoeringsprogramma (2019-2023) om een Circulaire Maakindustrie te realiseren. Ontwikkelen van kennis en technologie maar ook het opschalen naar zo veel mogelijk bedrijven staat hierin centraal. Als onderdeel hiervan wordt voor ondernemers in de maakindustrie op 10 december 2019 het symposium ‘De industrie maakt het Circulair!’ georganiseerd.

De noodzaak en meerwaarde van een circulaire economie.
Circulariteit inspireert tot innovatie, biedt kansen voor nieuwe businessmodellen en is een aantrekkelijke en efficiënte manier om te verduurzamen. In een circulaire maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid maar, na controle en bewerking, opnieuw ingezet of hoogwaardig gerecycled. Dit biedt economische kansen én is noodzakelijk om ook in de toekomst te kunnen blijven produceren.

Ondernemers inspireren ondernemers
Ondernemers die al stappen hebben gezet naar een circulair bedrijfsmodel delen tijdens het symposium hun inzichten op het gebied van circulair ondernemen. Zo gaan sprekers als Harald Tepper, Program Lead Circular Economy bij Philips en Esther Kersten, directeur Strategy & Sustainability FLEET  bij Vanderlande in op het belang van samenwerken in de keten en de rol van toeleveranciers. Karsten Klein, directeur bij FME vertelt hoe de technologische maakindustrie aan de slag gaat en sprekers van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lichten uit hoe bedrijfsleven en overheid samenwerken aan een circulaire maakindustrie.

Zet stappen naar een circulaire keten!
Ondernemers krijgen de gelegenheid in gesprek te gaan met experts, te leren over de nieuwste ontwikkelingen bij collega-ondernemers en mogelijkheden te ontdekken om stappen te zetten naar een circulaire keten! Kijk voor het programma, registreren en meer informatie op www.circulairemaakindustrie.nl.Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014