Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Onderzoeksproject ‘Industrieel hergebruik van end-of-life thermoharde composieten’ genomineerd voor de SIA RAAK-award.

Industrieel hergebruik van composieten uit rotorbladen van windturbines voor de productie van nieuwe producten zoals oeverbeschoeiingen, circulair meubilair of dragline-schotten heeft potentie. Zowel op circulair als economisch vlak. Dit is de eindconclusie van het RAAK-project onder leiding van hogeschool Windesheim, dat dankzij subsidie van Regie-orgaan SIA een vervolg krijgt. Het icoonproject ‘Industrieel hergebruik van end-of-life thermoharde composieten’ van associate lector Kunststoftechnologie Albert ten Busschen is genomineerd voor de SIA-RAAK Award 2019.

Als u het lectoraat Kunststoftechnologie wilt helpen om de Publieksprijs RAAK-award te winnen dan kunt u stemmen op dit project via de volgende link.

Meer weten over dit onderzoeksproject? En waarom dit belangrijk is voor het duurzaam maken van de kunststofindustrie? Bekijk dan de video en RAAK-reporter Corné Veenenbos van het lectoraat Kunststoftechnologie legt het in een notendop uit.

De uitkomsten van het onderzoek zijn daarnaast aanleiding voor een RAAK vervolgonderzoek naar het hybride hergebruik van kunststoffen door het lectoraat Kunststoftechnologie. Albert ten Busschen: “Na het recyclen van composieten willen we in dit onderzoek nagaan of ander moeilijk recyclebare verpakkingsmaterialen zoals DKR 350 materialen hergebruikt kunnen worden voor opvulling, isolatie, energie-absorptie. En of dit op een nuttige, veilige en economisch verantwoorde wijze kan worden hergebruikt? We gaan ook andere verwerkingstechnieken onder de loep nemen. Bijvoorbeeld of we een deel van het hars kunnen vervangen door een schuimachtige massa gemaakt van DKR 350.” Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Neem contact op met het lectoraat Kunststoftechnologie van Hogeschool Windesheim.

 Dit bericht afdrukken
Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014