Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-03-2020 Sustainable Plastics & Materials Expo uitgesteld naar september

In het kader van de groeiende onzekerheid rond het coronavirus (COVID-19) heeft de organisatie van de Sustainable Plastics & Materials Expo, besloten om de Expo op 7 & 8 april in Emmen te verplaatsen naar september.
 

De Sustainable Plastics & Materials Expo vindt 7 en 8 april 2020 plaats in Emmen. De focus van de Expo is het brede aanbod aan bio-based en circulaire oplossingen, in het bijzonder plastics en materialen. Deze varieren van biomassa en grondstoffen, monomeren en polymeren en anorganische chemische tussenproducten tot ketenintegratie, recycling & upcycling en hernieuwbare grondstoffen.

Noordelijk ecosysteem
Tijdens de Expo wordt op het centrale plein van Emmen het unieke ecosysteem van Noordelijk Nederland - met Emmen, Heerenveen en Delfzijl - gepresenteerd in ‘Chemport Square’. Voorbijgangers, kinderen en bezoekers worden er geinspireerd door en geinformeerd over actuele circulaire ontwikkelingen.

Emmen Europese koploper
De Expo vindt plaats op het Raadhuisplein in Emmen. Emmen is gespecialiseerd in uiteenlopende polymeersoorten. Het is nr. 1 in Europa voor gespecialiseerde vezeltechnologie. Zie de website voor meer informatie over de Expo

Programma 7 april
Van 15.30 u - 17.00 u zal Erik de Ruijter, director Public Affairs NRK, een themasessie verzorgen over gebruik van recyclaat in nieuwe producten en specifiek over het Europese MORE-registratiesysteem

Klik hier voor het programma.

Bronnen: Chemport Expo