Home > Nieuws > Nieuwsbericht
06-01-2021 Samenwerkingsovereenkomst Europese OCS-certificerings-regeling ondertekend
Samenwerkingsovereenkomst Europese OCS-certificerings-regeling ondertekend

Op 4 januari hebben PlasticsEurope en EuPC een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de allereerste Europese OCS-certificeringsregeling. Hiermee wijst de kunststof waardeketen de weg naar nul pelletverlies. 

Ondanks de toepassing van de huidige standaard milieu-, veiligheids- en kwaliteitscontroles kan onbedoeld verlies van plastic pellets in alle stadia van de waardeketen voorkomen. Het 'Operation Clean Sweep®' (OCS) programma is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het aanpakken van het lekken van pellets. Het programma bevat een reeks van belangrijke aanbevelingen.

Begin januari hebben twee belangrijke spelers in de Europese waardeketen voor kunststoffen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Zij gaan zich inzetten om medio 2022 een certificeringssysteem te ontwikkelen om het verlies van pellets in de hele plastic toeleveringsketen te beheersen. Alle bedrijven die de overeenkomst ondertekenen, zullen regelmatig worden gecontroleerd door geaccrediteerde onafhankelijke partijen die vaststellen of de bedrijven voldoen aan de OCS-vereisten. 

Lees hier het volledige bericht met een reactie van Virginia Janssens en Alexandre Dangis.