Home > Nieuws > Nieuwsbericht
11-02-2021 Steunpunt RI&E start podcast-serie over de RI&E

Onlangs is het Steunpunt RI&E-instrumenten gestart met een serie handige podcasts over de RI&E. In deze serie komen vragen aan bod zoals ‘Wat is een RI&E?’ en ‘Waar begin je met een RI&E?’, maar ook concrete onderwerpen uit de RI&E, zoals beeldschermwerk en de corona-maatregelen in de RI&E. De eerste drie afleveringen zijn inmiddels gepubliceerd en te beluisteren via alle gangbare podcast-kanalen. 
 
Het Steunpunt RI&E stimuleert het ontwikkelen en implementeren van branche RI&E-instrumenten en het vergroten van de bekendheid over de RI&E en de instrumenten. Dit doet het Steunpunt RI&E onder andere via de website, nieuwsbrieven, sociale media en filmpjes. Daar wordt nu een serie podcasts aan toegevoegd. De podcasts duren tussen de 10 en 20 minuten. Ga naar de website van het Steunpunt.

Nieuwe aflevering: Hoe maak je een RI&E? 
In aflevering 1 wordt uitgelegd wat een RI&E is. In de tweede aflevering wordt ingegaan op de manier waarop de risico’s rond het coronavirus kunnen worden geïntegreerd in de RI&E. Recent is ook aflevering 3 gepubliceerd met toelichting over hoe je een RI&E kunt uitvoeren, welke stappen je daarin moet nemen en wie daarbij betrokken kunnen zijn. Begin februari verschijnt er een podcast over beeldschermwerk en ook de veel gestelde vraag ‘wat levert een RI&E op?’ zal in het eerste kwartaal van dit jaar nog aan bod komen.
 
Doel van de podcasts is om zoveel mogelijk bedrijven te bereiken met deze informatie. Het is dan ook toegestaan om deze podcasts te verspreiden en bijvoorbeeld op websites of in nieuwsbrieven op te nemen en via sociale media te delen.