Home > Nieuws > Nieuwsbericht
22-02-2021 Besparen op energie? Neem deel aan het NRK-energiecollectief
Besparen op energie? Neem deel aan het NRK-energiecollectief

Na de vier succesvolle voormalige rondes van het NRK-inkoopcollectief voor elektriciteit en gas, starten we medio 2021 wederom met de inkoopronde om collectief gas en elektriciteit in te kopen. Voor het bestaande collectief zal de focus liggen op 2024 en ook u kunt hieraan deelnemen. De begeleiding is in handen van Energy-Check en een werkgroep die bestaat uit vier prominente leden van de NRK.

In de loop van de jaren hebben steeds meer NRK-leden gekozen voor onze collectieve aanpak. Hierdoor is niet alleen het aantal leden maar ook het gezamenlijke volume sterk gestegen. Momenteel bestaat het collectief uit ruim 40 NRK-leden die gezamenlijk 140.000.000 kWh en 6.500.000 m3 energie inkopen per jaar. Door dit grote volume willen energieleveranciers graag leveren en zijn ze bereid zeer gunstige leveringsvoorwaarden aan te bieden. Vanuit NRK begrijpen wij dat energie, en in het bijzonder de energiekosten, ook voor u een belangrijk onderdeel is binnen het bedrijfsproces. De speerpunten voor de collectieven:
 
Collectief Endex (Termijnmarkt) t/m 2024:
•    Duurzaamheid;
•    Flexibiliteit op afname energie;
•    Spreiding van risico’s;
•    Endex Jaarproduct;
•    Verschillende klikgroepen.

Collectief Epex (Spotmarkt/ APX markt) t/m 2024
•    Duurzaamheid;
•    Lagere opslagkosten;
•    Geen onverwachte kosten (onbalanskosten/Programma Verantwoordelijkheid);
•    Mogelijkheid tot fixeren;
•    Betalingscondities.

Begeleiding door werkgroep
De werkgroep bestaat momenteel uit Heimen van Diest (Sylvaphane), Johan Kranenbroek (Oerlemans Plastics), Martin Kortlever (Paramelt), Karin van Diest (Sylvaphane), Lex Velman (Krehalon), Erik de Ruijter (NRK) en Idriss Hassani (Energy-Check). De werkgroep begeleidt het gehele traject dat in handen van energie-adviesbureau Energy-Check is gelegd. Dit bureau is al sinds jaren gespecialiseerd in het succesvol organiseren van gezamenlijke inkoop van energie. Daarbij speelt het ontzorgen van de leden, bij het afsluiten van energiecontracten, een prominente rol. Energy-Check werkt onder andere ook voor andere grote collectieven, zoals Kartoflex en IFZ (Inkoop Friese Ziekenhuizen). 

Inventarisatie
Om vooraf een indicatie te krijgen van de besparing die u kunt realiseren met uw deelname, biedt de NRK u kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheid om een bespaarrapportage te laten opstellen. Op basis van deze rapportage kunt u vervolgens besluiten om deel te nemen aan het inkoopcollectief. Klik hier voor het aanmeldformulier Inventarisatiefase. Indien u overweegt deel te nemen aan het collectief dan verzoeken wij u vriendelijk dit formulier in te vullen, te ondertekenen en vóór 10 maart te retourneren aan Energy-Check.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Idriss Hassani van Energy-Check, 06 - 29 45 16 69, info@energy-check.nl.