Home > Nieuws > Nieuwsbericht
22-03-2021 Meer grip op maatregelen met NRK Corona RI&E 

Het coronavirus houdt ons al ruim een jaar in zijn greep. Het virus is er nog steeds en daarom blijven maatregelen noodzakelijk. Door de juiste te nemen, verkleint u de kans op besmetting en kan uw bedrijf doordraaien. Ter vervanging van de ‘Handreiking 1,5 meter samenleving’ heeft de NRK een nieuwe tool om uw coronabeleid nog beter in de steigers te zetten: de NRK Corona RI&E.

Welke coronamaatregelen moet u nemen voor de productieruimtes, het kantoorgebouw en de werkzaamheden buiten? Welke rol spelen bhv’ers en wat moet er gebeuren tijdens het laden en lossen? De NRK Corona RI&E helpt u om het overzicht te bewaren en het virus zoveel mogelijk buiten de deur te houden. De tool is gemaakt door de beleidsgroep EH&S, samen met Fontys Praktijkatelier HRM. 

Volgens Carola van Lammeren, voorzitter van de beleidsgroep, is het belangrijk om alert te blijven op het besmettingsgevaar. “We zijn voorlopig nog niet van het virus af. Maar we zien ook dat mensen een beetje coronamoe worden. Het is dus belangrijk om de maatregelen te blijven nemen en de werknemers te informeren en motiveren. Uiteindelijk kan dat veel problemen zoals uitval van personeel en verstoringen voorkomen. Dat helpt de bedrijven in onze industrie doordraaien, wat van groot belang is. Niet alleen voor de ondernemers en hun mensen, maar ook voor de maatschappij als geheel. Als rubber- en kunststofindustrie maken we vele producten die hard nodig zijn in de samenleving.”

Individuele- en groepsmaatregelen
In de NRK Corona RI&E wordt onderscheid gemaakt in individuele- en groepsmaatregelen. Vervolgens kan worden gekozen voor management- en operationeel niveau, waarna de relevante maatregelen in beeld komen. Deze maatregelen kunnen worden opgenomen in de algemene RI&E van het bedrijf. “Wat je hebt gedaan, vink je af en bij de overige plaats je een uitroepteken, zodat helder is wat er nog moet gebeuren”, aldus Van Lammeren. “De inhoud van de tool wordt bijgewerkt als er in de toekomst nieuwe maatregelen bij komen. Nu is het COVID-19, maar straks is er misschien weer een ander virus. Met de tool hebben we een blauwdruk klaarliggen die we na enkele aanpassingen direct weer kunnen inzetten.”

Wilt u met de tool aan de slag?
Ook grip houden op de maatregelen tegen het coronavirus en lid van de NRK? Neem contact met ons op via info@nrk.nl en wij sturen u de excel toe.