Wachtwoord vergeten Account aanvragen

Missie en Beleid

Beleidsplan 2016-2021

De NRK heeft op basis van adviezen van het bestuur en de directies/branchecoördinatoren van de brancheverenigingen en secties het beleidsplan voor 2016-2021 opgesteld. In dit plan staan markttrends en maatschappelijke ontwikkelingen centraal. Onderwerpen als de circulaire economie, biobased grondstoffen, recycling, marine litter, energiebesparing en duurzame producten, zijn maatschappelijke en politiek actuele thema’s. De NRK wil daarin een rol vervullen en laten zien dat de rubber- en kunststofindustrie niet alleen intern, maar ook extern van waarde is.

Het beleidsplan 2016-2021 deelt de NRK-activiteiten in vier beleidsterreinen in. 

  • Het ondernemen in het algemeen (business);
  • De producten en diensten die lidbedrijven produceren (of inkopen) en verkopen;
  • De mensen die actief zijn in de onderneming;
  • De invloed op milieu en maatschappij van de onderneming en haar producten.

Binnen deze vier pijlers bevat het beleidsplan tal van onderwerpen en dossiers die actueel zijn of dat op de korte termijn kunnen worden. Dat is een bewuste keuze. Want niet de NRK, maar de politiek en maatschappelijke gebeurtenissen bepalen of een thema actueel wordt. De NRK houdt alle relevante dossiers upto-date, zodat er direct actie genomen kan worden als de situatie daar om vraagt. 

Online presentatie
De NRK heeft het beleidsplan 2016-2021 uitgewerkt in een compacte online presentatie met bijbehorende flyer. Met korte teksten en overzichtelijke mindmaps is direct duidelijk welke trends en maatschappelijke ontwikkelingen centraal staan binnen de vier gedefinieerde beleidsterreinen.

Bekijk hier de online presentatie over het beleidsplan.

 

Meer achtergrondinformatie
Alle informatie over de missie, doelstellingen, beleidsvelden en activiteiten van de NRK staan ook in de corporate folder.
Download hier de NRK corporate folder.


Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@nrk.nl


Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber

          

Arbocatalogus

Bekijk de arbocatalogus

NRK 2014