Home > Onderwerpen > Onderwerp
Dakbedekkingen

Van zware sneeuwval tot felle zonnestralen, dakbedekkingen krijgen het allemaal te verduren. Om een huis, fabriek of bedrijfspand tegen alle weersomstandigheden te beschermen is het belangrijk om een goede dakbedekking te kiezen.

PVC dakbedekkingen  
PVC is een dakbedekking van kunststof, het materiaal heeft de vorm van een membraam en wordt voornamelijk toegepast op platte daken of daken met een lichte hellingsgraad. PVC dakbedekking is thermoplastisch door de toevoeging van weekmakers (en UV-stabilisatoren). Doordat het materiaal soepel is kan de dakbedekking mee uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Daarnaast is er ook een witte variant van de PVC dakbedekking, deze heeft als voordeel dat het nog beter bestand is tegen hoge temperaturen en minder vatbaar voor UV-straling zodat het gebouw koeler blijft in de zomermaanden.
PVC is een licht materiaal en belast de dakconstructie nauwelijks. PVC heeft een lange levensduur van rond de 30 jaar.

PVC Dakplaten
Naast PVC folie bestaan er ook PVC dakplaten. Dit zijn harde golfplaten, voornamelijk gebruikt als dakbedekking voor industriële toepassingen of voor verscheidende bijgebouwen zoals carports, veranda’s of serres.