Home > Onderwerpen > Onderwerp
Collectieve energie-inkoop

Met de juiste energiezorg beheerst u uw energiegebruik beter en structureel en bespaart u energie. Veel bedrijven en organisaties willen of moeten energiezorg inbedden in hun organisatie. Een veel gehoorde vraag is: waar sta ik nu en hoe pak ik het aan? De NRK biedt u praktische instrumenten die antwoord geven op uw vragen en u helpen om duurzaam met energiezorg aan de slag te gaan.

Collectieve inkoop energie
De werkgroep collectieve energie-inkoop koopt sinds enkele jaren zelf elektriciteit en gas in. Dit heeft tot op heden geleid tot scherpe tarieven. Het inkoopcollectief is exclusief voor NRK-leden en levert deelnemers geld op. Vanuit de werkgroep is opdracht gegeven aan energie-adviesbureau Energy-Check om de deelnemers bij dit traject te begeleiden.

Waarom instappen in het energie-collectief?
De NRK-werkgroep collectieve energie-inkoop bestaat uit zeven leden: vijf NRK-leden en twee energie-experts. Samen wordt de meest passende strategie bepaald. De werkgroep maakt strategische keuzes op basis van de meest recente economische- en brancheontwikkelingen, en de huidige energietrends. Deze keuzes sluiten aan bij de nagestreefde visie: duurzame en prijsbewuste inkoop met optimale flexibiliteit tegenover minimale kosten en tijdsinvestering.

Wat betekent dit voor u?
Dankzij de bundeling van volumes en de strategische keuzes bij de collectieve inkoop zijn reeds miljoenen euro’s bespaard. Bovendien profiteert u als bedrijf van alle flexibiliteit door de schaalgrootte van het collectief. Ook maakt het collectief het mogelijk om te 'vergroenen', voor alle energie en zonder meerprijs. Hierdoor behoren we sinds 2015 tot de groene sector. Ook uw netwerkkosten en meetdiensten worden door de experts onder de loep genomen en geoptimaliseerd. Kortom, door deel te nemen vangt u meerdere vliegen in één klap:

  • u wordt in het gehele inkoopproces feitelijk ontzorgd van alle kostbare tijd, die u anders kwijt zou zijn met het vinden van de voordeligste en kwalitatief beste leverancier;
  • u profiteert door de opgebouwde schaalgrootte en inkoopkracht van prijzen en voorwaarden, die u als individuele inkoper nooit kunt afdwingen;
  • u krijgt door het bundelen van inkoopvolume de mogelijkheid om de inkoop van de energie over meerdere momenten te spreiden en daardoor prijsrisico’s te reduceren en kansen creëren.

Wilt u vrijblijvend advies waarin u ook hoort wat de collectieve inkoop van energie financieel voor u betekent? Neem dan contact op met Idriss Hassani, Idriss.hassani@energy-check.nl.