Home > Onderwerpen > Onderwerp
RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is de overheidsorganisatie die ondernemers inspireert en ondersteunt bij het waarmaken van hun internationale ambities. In het buitenland liggen vele kansen en mogelijkheden voor  zakendoen. De RVO begeleidt ondernemers met internationale ambitie bij het vinden van informatie over de exportmarkt. Ook helpen zij bij het leggen van contacten met potentiele zakenpartners en het benutten van (financiële) ondersteuning. 

Daarnaast hebben zij een landenregister waarin de kenmerken, risico’s en kansen van de betreffende landen liggen.

Enterprise Europe Network
Het Enterprise Europe Network (EEN) helpt. Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. 
Het Enterprise Europe Network bestaat uit meer dan 600 organisaties die actief zijn in ruim 60 landen. Deze organisaties vinden snel partners en informatie voor u, dankzij intensieve onderlinge contacten. Het EEN staat dagelijks in contact met haar relaties om betrouwbare informatie te achterhalen en vragen van ondernemers te beantwoorden over zakendoen in Europa. Ook is dit netwerk een uitstekend middel om potentiële zakenpartners te vinden.

Europese wet- en regelgeving
EEN heeft expertise op het gebied van wet- en regelgeving, met name als het gaat om CE-markering en zakendoen in de Europese Unie. Ook zijn de adviseurs van EEN uw aanspreekpunt voor opmerkingen of klachten over EU-wetgeving, die succesvol opereren op de Europese markt in de weg staat. Zij kijken samen met u naar de mogelijke impact van Europese regels voor uw bedrijf en geven klachten rechtstreeks door aan de Europese Commissie.

                                   

Nieuws Meer nieuws
Er zijn op dit moment geen berichten om weer te geven.
Documenten
Er is op dit moment geen data om weer te geven.