Home > Onderwerpen > Onderwerp
OCS

Operation Clean Sweep (OCS) is een internationaal programma dat ruim 25 jaar bestaat. Het is actief in bijna alle alle Europese landen. In Nederland bestaat OCS sinds 2015 en was aanvankelijk opgezet door de NRK in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De NRK tekende mee als deelnemer aan de mondiale actie Operation Clean Sweep. In Nederland werken de NRK en PlasticsEurope samen aan het programma.

Via de Europese website van Operation Clean Sweep worden aan u als ondernemer allerlei handleidingen en tools aangereikt om aan de slag te gaan met het voorkomen van zwerfafval. Veel van deze handleidingen zijn ook in het Nederlands beschikbaar.

Doe mee
Doe mee met Operation Clean Sweep (OCS). Download de OCS-verklaring en retourneer deze aan de NRK. Geef nu samen met andere bedrijven het goede voorbeeld. Het programma is bedoeld voor fabrikanten van kunststof producten, grondstofleveranciers en recyclaars. U verklaart zich hiermee in te spannen om zwerfafval uit uw bedrijf te voorkomen. Opgeruimd staat netjes! 

Klik hier voor alle informatie en check welke bedrijven al meedoen


Klik hier om de afbeelding van de poster te downloaden.