Home > Onderwerpen > Onderwerp
Rethink Awards

De rubber- en kunststofindustrie heeft definitief de weg ingeslagen naar een duurzamere wereld. De innovaties op dit gebied zijn inmiddels zeer talrijk en dat mag gezien worden! Niet alleen door mensen van binnen de industrie, maar ook daarbuiten. Om die reden organiseren de NRK en PlasticsEurope Nederland elke twee jaar de Rethink Awards, een event dat altijd prachtige winnaars oplevert en op veel media-aandacht kan rekenen. Doet u ook mee en zet u uw innovatie in de spotlights? Laat samen met andere ondernemers zien dat producten van rubber en kunststof van grote waarde zijn voor onze maatschappij en ons ecosysteem en ook uitstekend passen binnen de circulaire economie!

Wie kan meedoen?
Leden van de NRK en Plastics Europe die innoveren op het gebied van duurzaamheid en bijdragen aan de circulaire economie en de veiligheid en het comfort van gebruikers. Zoals met de inzet van recyclaat, de toepassing van biobased kunststof, het leveren van hernieuwbare grondstoffen, producten die herhaaldelijk kunnen worden gebruikt of juist heel goed gerecycled of gerepareerd kunnen worden.

Met andere woorden: draagt u met uw product of initiatief bij aan één of meer van de vijf Re’s van Rethink? Dan maakt u zeker kans! In totaal dingen negen genomineerde bedrijven mee naar de prijzen in drie categorieën. De winnaars ontvangen de Rethink-trofee, een oorkonde op naam en krijgen veel aandacht in de (vak)media.

Hoe doet u mee?
Vul via de website van Rethink Plastics het aanmeldingsformulier in. Een vakjury met belangrijke stakeholders uit de rubber- en kunststofindustrie zal alle inzendingen in behandeling nemen en de genomineerden bepalen. In juni van dit jaar wordt contact met u opgenomen.

Als u tot een van de genomineerde bedrijven behoort, dan nodigen we u uit voor de feestelijke uitreiking van de prijzen. Deze vindt plaats op woensdag 20 september 2023 tijdens de Kunststoffenbeurs in Den Bosch. Tijdens de beurs kan het publiek stemmen op de nominaties, waarmee bekend wordt wie de winnaar van de Publieksprijs is. Er zijn dus in totaal vier prijzen te verdelen!

Ding mee naar één van de Rethink Awards en zet uw innovatie en uw bedrijf in de spotlights!
 

Editie 2021
De zeven winnaars van de Rethink Awards 2021 zijn op 23 juni 2021 bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Lees hier wie de winnaars waren in de drie categorieën: Fabrikanten, Recycling en Producenten en wie er met de publieksprijs naar huis is gegaan.