Home > Onderwerpen > Onderwerp
NIS2 wet

Nieuwe NIS2 wet heeft impact op onze branche
Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Vanuit Europa is de NIS2 aangekondigd, met wettelijke verplichtingen. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Dat heeft impact op ons allemaal.

Voor wie geldt NIS2?
NIS2 geldt als eerste voor de bedrijven die als essentieel en belangrijk voor de samenleving worden beschouwd. Denk aan waterleidingbedrijven, financiële instellingen en energieleveranciers. Zij moeten cybersecuritymaatrgelen gaan nemen. Deze bedrijven worden daarnaast ook verantwoordelijk voor de cybersecurity van hun toeleveranciers. Dus grote bedrijven, wellicht klanten van jou, gaan samen met hun leveranciers de keten veilig moeten maken.

Opletten: Je grote klanten gaan zaken eisen
Als jij levert aan een essentieel of belangrijk bedrijf dan kun je verwachten dat zij je vragen om je cybersecurity op orde te brengen. Doe je dat niet dan loop je het risico dat ze kiezen voor een andere leverancier. NIS2 wordt van kracht in oktober 2024.

Haal het NIS2 Quality Mark met speciale ledenkorting
Het NIS2 Quality Mark is opgezet door cybersecurity-specialisten en juristen die hun sporen hebben verdiend bij ministeries, Rijkswaterstaat en grote bedrijven in samenwerking met brancheorganisaties en auditsinstellingen. Het is noodzakelijk om bedrijven een pad te bieden naar een steeds betere cybersecurity. Starten met ISO27001 of een andere gerenommeerde norm is voor velen te zwaar en niet direct noodzakelijk in deze situatie. Het is belangrijker dat bedrijven continu aandacht hebben voor cybersecurity. NIS2 Quality Mark heeft dat via een ingebouwde Plan Do Check Act-cyclus.

Het NIS2 Quality Mark is een hulpmiddel voor de ketenzorgplicht. Het laat precies zien wat u moet doen en regelen om aan NIS2 te voldoen. Via het platform van Samen Digitaal Veilig kunt u het keurmerk halen. De Federatie NRK is partner van Samen Digitaal Veilig en zo kuntt u profiteren van 50% korting.

Lees alles over het NIS2 Quality Mark en hoe je het kunt halen op Samen Digitaal Veilig.

Of bekijk het E-book onderaan deze pagina over NIS2!

Cyberverzekering AON NRK leden via Members' Benefits
Aon Cyber Solutions heeft in samenwerking met de NRK, Members’ Benefits en verzekeraar Chubb een verzekering beschikbaar die afgestemd is op de behoefte van de sector en met extra voordelen.

Members’ Benefits
NRK is aangesloten bij Stichting Members’ Benefits. Zij hebben voordeelcontracten met dertig leveranciers gesloten. U kunt als NRK-lid bij deze leveranciers terecht voor onder andere verzekeringen, personeelsdiensten, kantoorartikelen en facilitaire producten. De leveranciers zijn allemaal A-merken en bieden u, naast een scherpe prijs, ook betere voorwaarden en condities. Als lid van NRK kunt u kosteloos gebruik maken van het zakelijk voordeelprogramma Members’ Benefits.

Aon Cyber Solutions
Aon benoemt de cyberrisico’s voor organisaties en helpt organisaties bij het verhogen van hun cyberweerbaarheid en het verzekeren van cyberrisico’s. Aon is de enige tussenpersoon / verzekeraar met een gespecialiseerd cyberteam om relaties te helpen met een geïntegreerde aanpak. Onder andere door de investeringen in dit gespecialiseerde team heeft Aon een marktaandeel van meer dan 50% gemeten naar premieomvang van cyberverzekeringen.

EYE levert als onderdeel van Aon een real-time cybersecurity aan ondernemingen en de overheid op het hoogste niveau. EYE is opgericht door oud-medewerkers van de AIVD en MIVD.

Lees hier meer over het aanbod