Home > Onderwerpen > Onderwerp
NIS2 wet

Nieuwe NIS2 wet heeft impact op onze branche
Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Vanuit Europa is de NIS2 aangekondigd, met wettelijke verplichtingen. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Dat heeft impact op ons allemaal.

Voor wie geldt NIS2?
NIS2 geldt als eerste voor de bedrijven die als essentieel en belangrijk voor de samenleving worden beschouwd. Denk aan waterleidingbedrijven, financiële instellingen en energieleveranciers. Zij moeten cybersecuritymaatrgelen gaan nemen. Deze bedrijven worden daarnaast ook verantwoordelijk voor de cybersecurity van hun toeleveranciers. Dus grote bedrijven, wellicht klanten van jou, gaan samen met hun leveranciers de keten veilig moeten maken.

Opletten: Je grote klanten gaan zaken eisen
Als jij levert aan een essentieel of belangrijk bedrijf dan kun je verwachten dat zij je vragen om je cybersecurity op orde te brengen. Doe je dat niet dan loop je het risico dat ze kiezen voor een andere leverancier. NIS2 wordt van kracht in oktober 2024.

Haal het NIS2 Keurmerk met speciale ledenkorting
Het NIS2 Keurmerk is een hulpmiddel voor de ketenzorgplicht. Het laat precies zien wat jij moet doen en regelen om aan NIS2 te voldoen. Via het platform van Samen Digitaal Veilig kun je het keurmerk halen. De Federatie NRK is partner van Samen Digitaal Veilig en zo kun je profiteren van 50% korting. 

Lees alles over het NIS2 Keurmerk en hoe je het kunt halen op Samen Digitaal Veilig.

Cyberverzekering AON NRK leden via Members' Benefits
Aon Cyber Solutions heeft in samenwerking met de NRK, Members’ Benefits en verzekeraar Chubb een verzekering beschikbaar die afgestemd is op de behoefte van de sector en met extra voordelen.

Members’ Benefits
NRK is aangesloten bij Stichting Members’ Benefits. Zij hebben voordeelcontracten met dertig leveranciers gesloten. Je kunt als NRK-lid bij deze leveranciers terecht voor onder andere verzekeringen, personeelsdiensten, kantoorartikelen en facilitaire producten. De leveranciers zijn allemaal A-merken en bieden je, naast een scherpe prijs, ook betere voorwaarden en condities. Als lid van NRK kun je kosteloos gebruik maken van het zakelijk voordeelprogramma Members’ Benefits. Achter de ledenlogin op de NRK website kunt u meer informatie vinden over de Members' Benefits. 

Aon Cyber Solutions
Aon benoemt de cyberrisico’s voor organisaties en helpt organisaties bij het verhogen van hun cyberweerbaarheid en het verzekeren van cyberrisico’s. Aon is de enige tussenpersoon / verzekeraar met een gespecialiseerd cyberteam om relaties te helpen met een geïntegreerde aanpak. Onder andere door de investeringen in dit gespecialiseerde team heeft Aon een marktaandeel van meer dan 50% gemeten naar premieomvang van cyberverzekeringen.

EYE levert als onderdeel van Aon een real-time cybersecurity aan ondernemingen en de overheid op het hoogste niveau. EYE is opgericht door oud-medewerkers van de AIVD en MIVD.

Lees hier meer over het aanbod

Nieuws Meer nieuws
Er zijn op dit moment geen berichten om weer te geven.
Documenten
Er is op dit moment geen data om weer te geven.