Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
10-04-2024 Kennisprogramma NRK Verpakkingen tijdens Empack Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, Gorinchem

Op woensdagochtend 10 april organiseert NRK Verpakkingen tijdens de Empack een interessant, gevarieerd en interactief kennisprogramma. In 1,5 uur wordt u bijgepraat over de true costs van verpakkingen en de toekomstige wijzigingen in de wetgeving voor voedselcontactmaterialen. In het afsluitende panelgesprek komen aansprekende praktijkvoorbeelden aan de orde die de mogelijkheden van Reuse, Recycle en Redesign onderstrepen.

Het programma start om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden voor de Empack is wel verplicht.
Arie de Jong, directeur van NRK Verpakkingen, treedt deze ochtend op als presentator/dagvoorzitter.

11.00-11.30 uur
De true cost van verpakkingen

Interactief vraaggesprek van Arie de Jong met Jan Noordegraaf, internationaal adviseur duurzaamheid

Naast de reeds bekende aankooprijs van de grondstoffen om een verpakkingsmateriaal te produceren, speelt er een aantal (verborgen) kosten een rol bij de integrale kostprijs die stakeholders in de waardeketen moeten betalen. Dit noemen we true costs. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijks veranderende verwijderingsbijdrage, de SUP-heffing, de aanstaande heffing op non-recycle content en de toekomstige CO2-taks.
Hoe zijn die kosten nu? Wat betekent het voor de prijs in 2050 en hoe kan dit uw strategie beïnvloeden? U hoort het tijdens deze presentatie.


Let op: laat uw prijs beoordelen
Benieuwd hoe toekomstbestendig de integrale ketenprijs van uw product is? Stuur vooraf een foto van een aantal verpakkingen voor dezelfde toepassing naar info@nrkverpakkingen.nl. Geef het materiaal aan en het gewicht (per 1.000 stuks). Het kan gaan om verpakkingen van staal, aluminium, papier, multi-layer, kunststof en biologisch afbreekbare kunststof.

11.30 – 12.00 uur
Toekomstige wijzigingen in de wetgeving voor food contact plastics

Presentatie van Kris Callaert, Projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact bij NRK Verpakkingen

De wetgeving voor voedselcontact is zeer dynamisch. EU 10/2011 is al 17 keer herzien en ook de komende periode staat er een aantal belangrijke wijzigingen op het programma. Daarnaast wordt ook gewerkt aan herziening van de Recycled Plastics Regulation 2022/1616 en een revisie van de Framework Regulation. Laat u in een half uurtje bijpraten over alle aanstaande veranderingen. 

12.00-12.30 uur
Panelgesprek over Reuse, Recycle en Redesign in de praktijk

Arie de Jong gaat in gesprek met Erwin van Limpt (CEO Circulware), Lars van Zutphen (Business Development Morssinkhof Plastics) en Annelie Verstraaten (Strategic Marketing Development Manager Hordijk Verpakkingsindustrie). Daarbij komen vragen en praktijkvoorbeelden over Reuse, Recycle en Redesign aan bod. Wilt u weten hoe deze experts dit hebben aangepakt? Bestook ze met uw vragen.

Programma

Gratis deelnemen
Deelname aan het kennisprogramma van NRK Verpakkingen is gratis voor alle bezoekers van de Empack. 
Aanmelden voor de beurs is wel verplicht.