Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
12-06-2024 - 24-06-2024 Seminar Packaging and Packaging Waste Regulation: impact en kansen Kweetal in Schelluinen of online deelname

Op woensdag 12 juni 2024 organiseert NRK Verpakkingen een seminar over de impact en kansen van de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR).

Afgelopen maanden is er in de Europese Commissie hard gewerkt aan deze nieuwe verpakkingsmaatregel. Het resultaat is dat er nu een verordening ligt die alle lidstaten één op één moeten overnemen. Wel staat het ze vrij om een aantal eisen te verzwaren of in de tijd naar voren te halen. Dat lijkt in Nederland te gaan gebeuren met de Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN).

Wat is de impact van deze nieuwe wetgeving op uw bedrijfsvoering en biedt het ook mogelijkheden? Laat u in een middag bijpraten over de inhoud, gevolgen én de kansen van de PPWR.
Verzeker u van een plaatsje in de zaal of volg de bijeenkomst online en meld u direct aan.

Inhoud programma
Het programma van het seminar start om 13.00 uur, de inloop is vanaf 12.00 uur met een lunch. De middag duurt tot 16.00 uur.

De werkgroep Beleidsmaatregelen van NRK Verpakkingen heeft een impact-assessment voor de PPWR gemaakt. De leden van de werkgroep presenteren deze middag de resultaten en bespreken de beperkingen en de eisen. Maar de PPWR biedt ook mogelijkheden. Ulphard Thoden van Velzen gaat in op de gevolgen en de kansen. Daarbij zal hij onder andere de nadruk leggen op het sluiten van de kunststofkringloop en wat er voor nodig is om meer recyclaat in verpakkingen te verwerken. Tussen beide presentaties door is het tijd voor een interactief intermezzo voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. U kunt uw vragen bij uw aanmelding al aan ons doorgeven. Daarnaast duikt u aan de hand van een Mentimeter nog een stapje dieper in de nieuwe verordening.

Praktische informatie: fysiek of online
Wij organiseren dit seminar bij Kweetal in Schelluinen. Als u niet in de gelegenheid bent om daar fysiek aanwezig te zijn, dan is het ook mogelijk om de bijeenkomst online te volgen. Geef bij uw aanmelding duidelijk aan waar uw voorkeur naar uitgaat.

Locatie
Kweetal, Landscheiding 4 in Schelluinen (vlakbij Gorinchem, in de Alblasserwaard). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en bij de locatie staan twee elektrische laadpalen. Kweetal is ook per OV bereikbaar.

Kosten, aanmelden en voorwaarden
Dit seminar is gratis toegankelijk voor leden van NRK Verpakkingen en de NRK. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Niet-leden zijn van harte welkom maar betalen € 195 (óók voor online deelname). Wij vinden het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ in Schelluinen een fee van € 75 in rekening als u op de dag zelf en zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Annuleren kan tot woensdag 5 juni. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.

Aanmelden
Bent u erbij op 12 juni? Meld u dan nu direct aan.

Programma

12.00 uur - 13.00 uur | inloop en ontvangst met een lunch

13.00 uur - 14.00 uur |  Impact-assessment van de PPWR
door de leden van de werkgroep Beleidsmaatregelen

14.00 uur - 14.20 uur | korte koffiebreak

14.20 – 15.00 uur | interactief intermezzo
door de leden van de werkgroep Beleidsmaatregelen en Ulphard Thoden van Velzen

15.00 – 16.00 uur |
PPWR: gevolgen en kansen
door Ulphard Thoden van Velzen, Senior onderzoeker Wageningen UR

16.00 uur | afronding en einde programma