Home > Nieuws > Nieuwsbericht
06-03-2018 Rompa opent fabriek in Duitsland

Rompa Group opent in 2018 de eerste fabriek in Duitsland, speciaal om de Duitse markt te bedienen. De opening van deze vestiging past in de ontwikkeling van 'local for local produceren. Levering vindt zo sneller, goedkoper en duurzamer plaats. Kunststofproducent Rompa heeft al vestigingen in China, Tsjechië en Slowakije. 
 
Na een succesvol eerste project ging Rompa in 2017 een tienjarige samenwerking aan met het Duitse bedrijf Britax Römer. In korte tijd bouwden de twee bedrijven een goede relatie op, wat al snel leidde tot grote vervolgstappen. Voor de auto- en fietszitjes van Britax Römer produceert Rompa verschillende kunststofonderdelen, zoals de ‘shell’ waar het kind in zit of ligt. Een relatief groot product, dat lastig te vervoeren is. Volgens Patrick Gerard, CEO van Rompa, is het reduceren van transportkosten dan ook de belangrijkste reden om te investeren in een Duitse productielocatie. “Op dit moment produceren we in Tsjechië, vanwaar we de producten transporteren naar Leipheim in Duitsland. Met de nieuwe fabriek, die pal naast de fabriek van Britax Römer wordt gebouwd, zijn we in staat om de producten sneller en goedkoper te leveren.”
 
Meer goede redenen 
Niet alleen is het vanuit tijds- en kostenoogpunt voordelig om lokaal te produceren. Het is ook beter voor het milieu. Patrick Gerard: “Wij stellen alles in het werk om onze processen zo duurzaam en lean mogelijk in te richten. Deze stap past uitstekend bij die gedachte. Doordat we dicht bij de klant zitten, worden overbodige handelingen en bewegingen tot een minimum beperkt.” Een slimme oplossing is een korte verbindingstunnel tussen de beide gebouwen. Via een speciaal treintje dat door deze tunnel rijdt worden de onderdelen naar Britax Römer vervoerd. Met de nieuwe fabriek draagt Rompa ook een steentje bij aan de lokale economie in de regio Leipheim. In eerste instantie is er werk voor 20 tot 25 medewerkers.
 
Meer lezen: