Home > Nieuws > Nieuwsbericht
24-05-2018 Regelhulpen NRK voortaan beschikbaar in OKcomply

De NRK is een samenwerking met OKcomply aangegaan om de regelhulpen Milieu- en energiewerkboek en Clean Sweep, ontwikkeld door de NRK, in het platform van het bedrijf te integreren. Hiermee kunnen specifieke maatregelen die van toepassing zijn op de rubber- en kunststofbranche makkelijk in het platform worden geïmporteerd. De regelhulpen zijn per direct beschikbaar.

Cloud platform
OKcomply is een cloud platform waarmee bedrijven maatregelen voortkomend uit wet- en regelgeving en branche- of bedrijfsbeleid - zoals keuringen, inspecties en procedures - kunnen borgen. Het stelt bedrijven in staat op een gebruiksvriendelijke en praktijkgerichte manier te communiceren met medewerkers, leveranciers en bevoegd gezag. Zo voldoen zij eenvoudig aan zowel interne als externe kwaliteitseisen en regelgeving.

Het systeem legt een digitaal archief aan van alle benodigde documentatie en legt processen vast. Zo blijft kennis bewaard en wordt kostbare tijd bespaard. Naast de NRK-regelhulpen is ook de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) in OKcomply beschikbaar. Zo kunnen NRK-leden gemakkelijk een breed spectrum aan eisen vanuit de branche en vanuit de overheid borgen.

Uitbreiding regelhulpen
Afgelopen augustus stopte het Ondernemingsdossier. Erik de Ruijter van NRK: “De beëindiging van het Ondernemingsdossier leverde voor veel NRK-leden een concreet probleem op. Wij hebben hierna goed samengewerkt met OKcomply en het ministerie EZK om de bedrijven die dat wilden over te zetten. Zo is belangrijke bedrijfskennis en ervaring bewaard gebleven. Na een succesvolle pilot zagen wij veel meer mogelijkheden, daarom hebben wij nu ook onze eigen regelhulpen in het platform doorgevoerd.”

Danny Oonk, KAM-medewerker bij NRK-lid en OKcomply-gebruiker Carlisle CM Europe is positief: “Wanneer OKcomply goed is ingericht merk je de voordelen van het gebruik in de praktijk. We zijn uitstekend geholpen bij het inrichten van het programma. OKcomply is geschikt om een goede wisselwerking tussen productie, technische dienst en management te creëren. We hebben naast AIM ook kalibraties en NEN3140 keuringen in het programma opgenomen. Met de komende integratie van de NRK-regelhulpen kunnen we ook concrete maatregelen inzichtelijk maken, zoals bijvoorbeeld het aanpakken van zwerfafval.”

“Wij zijn erg tevreden over onze samenwerking met de NRK. In het proces rond de beëindiging van het Ondernemingsdossier hebben wij er veel energie in gestoken om de betrokken NRK-leden van een goed alternatief te voorzien,” zegt Jeroen van der Marel, directeur van OKcomply. “Met de integratie van de NRK-regelhulpen zetten wij een volgende stap om onze dienstverlening aan de kunststof- en rubberindustrie te verbeteren.”

Het persbericht over deze samenwerking kunt u hier downloaden.