Home > Nieuws > Nieuwsbericht
20-12-2018 Coolrec circulaire partner van KPN

Coolrec is voor de komende jaren de circulaire partner van KPN. Met het ondertekenen van het zogenaamde Circulair Manifest op 13 december 2018 ondersteunt de WEEE-recycler de duurzaamheidsdoelstellingen van KPN, dat in 2025 vrijwel 100% van haar producten en grondstoffen wil hergebruiken of recyclen. Met de overeenkomst garandeert Coolrec maximale recycling met een continu streven het materiaal direct terug te leveren (in close loops). Denk hierbij aan het terug leveren van de kunststoffen van KPN apparatuur en uiteraard de circulaire medailles die Coolrec produceert voor de schaatswedstrijden in Thialf vallen in het Manifest.

Coolrec zorgt in samenwerking met KPN voor de schaatsmedailles, gemaakt van de edelmetalen verworven uit afgedankte mobieltjes. De WEEE-recycler, die hiervoor eind 2017 een samenwerking aanging met KPN en de KNSB, maakt gebruik van innovatieve technieken om deze materialen uit de afdankte producten terug te winnen. De medailles worden onder andere uitgereikt aan de schaatswinnaars tijdens officiële KNSB wedstrijden, zoals het NK in Thialf.

Circulair Manifest
​Het KPN Circulair Manifest beschrijft het doel van KPN om haar CO2- en milieuvoetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen: “Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen. Door gebruik te maken van innovatieve technieken zijn wij in staat grondstoffen zoals plastics en edelmetalen terug te winnen, zodat deze weer als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten. Net zoals bij de circulaire schaatsmedailles gaat Coolrec zorgen voor maximale teruglevering van grondstoffen bij de productie van nieuwe apparaten voor KPN, aldus Arjen Wittekoek, Directeur Coolrec. “Met het ondertekenen van dit Manifest beschermen we de wereld tegen verdere vervuiling, het behoudt van eindige bronnen en stellen we KPN in staat om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Wij zijn dan ook trots op deze circulaire samenwerking”.