Home > Nieuws > Nieuwsbericht
14-01-2019 Oerlemans Packaging neemt Frisiapack over

Oerlemans Packaging Groep heeft per 1 januari 2019 de activiteiten van Frisiapack uit Heerenveen overgenomen. Frisiapack is gespecialiseerd in de productie van reksleeves, zoals toegepast bij kunststof vaten, jerrycans, emmers, flessen en kegs om met name vloeistoffen in te verpakken.

Dochteronderneming Oerlemans Plastics is de vaste leverancier van bedrukte halffabricaten aan Frisiapack. Deze overname is dan ook een logisch vervolg op de jarenlange samenwerking. Oerlemans Packaging Groep heeft verduurzaming hoog in het vaandel staan. "Door deze overname zijn wij nu in staat om ook circulaire sleeves te leveren", aldus Joan Hanegraaf. "Design for recycling wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Dankzij het gebruik van een sleeve om een kunststofverpakking wordt deze verpakking niet vervuild met lijm of papieren etiketten, en staat dat niet langer een optimale recycling in de weg. Bijkomend voordeel is dat sleeves gemakkelijk te verwijderen zijn. De kunststofverpakkingen kunnen na reiniging dus opnieuw gevuld worden en voorzien van een nieuwe sleeve".


Joan Hanegraaf (Oerlemans) en Andries Smit (Frisiapack)

Voordeel voor de klant
"De overname heeft ook grote voordelen voor onze klanten", stelt Andries Smit van Frisiapack. "In de loop van 2019 gaan wij onze activiteiten verplaatsen naar Oerlemans Plastics in Giessen. Zowel de productie en het bedrukken van de folie, als het maken van de sleeves vindt dan plaats onder één dak. Dit zorgt voor een enorme efficiëntieslag. Los van de mileuvoordelen, kunnen wij onze klanten sneller leveren en is er een veel breder pakket aan verpakkingsmogegelijkheden beschikbaar. Alle kennis en kunde is straks aanwezig op één locatie, waardoor wij onze relaties optimale service en advies kunnen bieden." 

De medewerkers van Frisipack die niet mee verhuizen naar Oerlemans Plastics, krijgen een baan aangeboden bij zusterbedrijf Oosterwolde Plastic Industrie.