Home > Nieuws > Nieuwsbericht
28-01-2019 Winnaars NRK MJA3 Pluimen bekend

Pekago Kunststoffen, BN International en Apollo Vredestein zijn de winnaars van de NRK MJA3 Pluimen 2017. Zij hebben de Pluim gewonnen in de respectievelijke categorieën Proces Efficiency, Duurzame Energie en Keten Efficiency. De bijbehorende prijzen zijn uitgereikt op 16 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. 

De drie bedrijven zijn gekozen uit in totaal negen genomineerde MJA3-bedrijven, die over 2017 het beste gepresteerd hebben op een van de drie onderdelen. 

Pekago Kunststoffen wist onder andere door ingebruikname van nieuwe energiezuinige spuitgietmachines veel energie te besparen. Daarnaast is voor een aantal grote orders overgestapt op een ander materiaal dat ook op een lagere temperatuur te verwerken was. Het betrof hier met name PP in plaats van de gebruikelijke high tech engineering plastics. Daarnaast steeg de energie efficiency doordat het bedrijf is overgegaan van een 24/5 proces naar een 24/7. Al deze veranderingen hebben Pekago Kunststoffen de Pluim in de categorie Proces Efficiency opgeleverd.

BN International is in 2017 overgestapt op 100% inkoop van duurzame energie. Dit heeft geresulteerd in een besparing van 194 TJ. Een mooie prestatie waarvoor het bedrijf de Pluim in de categorie Duurzame Energie heeft gekregen.

Apollo Vredestein mocht de Pluim in de categorie Keten Efficiency in ontvangst nemen. Dankzij onder andere een scrapreductie in de keten, dematerialisatie, het verlagen van de rolweerstand van de banden, intensivering van bladderafval, materiaalbesparing en de substitutie van PE door krijt is een besparing van 383 TJ gerealiseerd. 


Manfred Rudolf (l) van Apollo Vredestein ontvangt de Pluim uit handen van NRK-voorzitter Jac. Gofers (r). 

WakaWaka lamp
De drie winnende bedrijven hebben een WakaWaka lamp en een oorkonde ontvangen. Deze lamp op zonne-energie vertegenwoordigt een belangrijke missie, namelijk 'Share the Sun'. The WakaWaka Foundation deelt de zon met mensen die zonder elektriciteit leven via verschillende projecten; noodhulp, micro entrepreneurs, onderwijs en meer. Na het invoeren van het serienummer van het product kan er een keuze worden gemaakt uit projecten waarmee de ontvanger van de lamp de energie van de zon wil delen. Lees meer