Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-10-2019 Opleidingskosten aftrekbaar van transitievergoeding

Werkgevers mogen opleidingskosten van transitievergoeding aftrekken

Werkgevers mogen opleidingskosten die medewerkers maken voor een opleiding voor een andere functie binnen hetzelfde bedrijf, aftrekken van de transitievergoeding. Met die regel wil het kabinet dat iedereen blijft leren en zich verder blijft ontwikkelen tijdens het werkende leven. Dat vraagt om investeringen, en om werkgevers daartoe aan te sporen mogen zij deze kosten dus aftrekken. De ministerraad wil dat dit voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 1 januari 2020 gaat gelden.

De opleidingskosten voor een andere functie bij een ander werkgever zijn nu al aftrekbaar van de transitievergoeding. Met deze aanvullende regel komen daar de opleidingskosten voor een andere functie bij hetzelfde bedrijf bij. Opleidingskosten ten bate van de functie die iemand al heeft, mogen niet worden afgetrokken van de transitievergoeding.

Informatie Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Leven lang ontwikkelen staat hoog op de agenda van het kabinet. Meer investeren in scholing en duurzame inzetbaarheid is daarbij heel belangrijk. Het kabinet wil dat mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen halen. 

Zie ook eerder NRK-nieuwsitem over transitievergoeding

Bronnen: VNO NCW