Home > Nieuws > Nieuwsbericht
30-09-2021 Terugblik op interessante Stoffen-/Arbodag Plus tijdens Kunststoffenbeurs

Tijdens de Kunststoffenbeurs in Den Bosch organiseerde NRK voor de eerste keer ook de Stoffen-/Arbodag Plus. Veel NRK-leden en bezoekers aan de beurs hebben zich laten bijpraten over de laatste stand van zaken rond arbo, milieu en energie. Naast chemische stoffen is er aandacht besteed aan CO2-reductie en RI&E. De verschillende presentaties zijn nu beschikbaar.

Update Reach - Alex van Gelderen
Specialist op het gebied van stoffen Alex van Gelderen heeft de zaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van stoffen. Daarbij was er speciale aandacht voor de actualiteiten rond stoffen, zoals wetgeving en het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen. Daarnaast is Van Gelderen ingegaan op substitutie van stoffen in recepturen. Welke alternatieven zijn er voor deze gevaarlijke stoffen beschikbaar? Zonder dat ten koste gaat van kwaliteit van uw (eind)product). Klik hier voor de presentatie.

Bedrijfsnoodplan - Erik de Ruijter en John Ballijns
Erik de Ruijter en John Ballijns (Sonoco Plastics) hebben het NRK-model bedrijfsnoodplan gepresenteerd. De NRK heeft dit model ontwikkeld voor bedrijven om te helpen in het opstellen van een bedrijfsnoodplan. Voor veel van de (lid)bedrijven van de NRK is het hebben van zo’n plan verplicht. Het model biedt ook ondersteuning het actualiseren en vernieuwen van een al bestaand bedrijfsnoodplan. Klik hier om de presentatie te bekijken. Bekijk hier de presentatie

Corona en RI&E - Carola van Lammeren
Om bedrijven te ondersteunen in veilig en gezond werken, heeft de NRK in samenwerking met de Hogeschool Fontys en Carola van Lammeren, HSE Manager bij Mauser Benelux, een RI&E tool ontwikkeld voor bedrijven. Carola presenteerde de tool, die tijdens de evaluatie ook rekening houdt met de situatie rond het coronavirus. Zo krijgen bedrijven inzicht in hoe ze eventuele besmettingen en ziekteverzuim op de werkvloer zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Klik hier voor de presentatie en voor het exceloverzicht om gelijk mee aan de slag te gaan. 

Presentatie CO2 en energie - Martin van Dord
Martin van Dord heeft aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen rond energie. Centraal thema bij deze presentatie is de vraag hoe bedrijven kunnen werken aan energie besparing en hun CO2 uitstoot kunnen reduceren. Wat zijn daarbij de wettelijke eisen? Daarnaast is er ook aandacht voor het (vernieuwde) CO2 convenant. Binnen dit convenant werken meer dan 1000 bedrijven aan energiebesparing en CO2-reductie. Dit convenant dat diende dan ook als invulling rond energiewetgeving. Eind vorig jaar eindigden de afspraken. Van Dord heeft een update gegeven over de stand van zaken. Klik hier om de presentatie te bekijken