Home > Nieuws > Nieuwsbericht
24-11-2021 Menukaart zonne-energie van BlueTerra beschikbaar

BlueTerra biedt bedrijven ondersteuning om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn rond het aanbrengen van zonnepanelen op hun bedrijfspand. Vanuit het netwerk van de bedrijven onder het Vakcentrum kwam het verzoek om onafhankelijke ondersteuning en advies op het gebied van zonne-energie. Advies om dit te laten onderzoeken is ook voor NRK-bedrijven interessant, omdat gemeenten waarschijnlijk vanaf 1 juli 2022 de mogelijkheid krijgen om zonnepanelen te verplichten op daken van industriegebouwen.

BlueTerra en het Vakcentrum zien dat bij relatief kleine daken advieskosten al snel relatief zwaar drukken op een business case. Een collectieve (branche-)aanpak biedt meer mogelijkheden. Deze ondersteuning wordt aangeboden voor ondernemers met een beschikbaar dak van minimaal 500 m². Indien het dak niet in eigendom is, dan is er uiteraard een toestemmingsverklaring van de eigenaar nodig.

Een ander groot voordeel van de 'menukaart rond zonne-energie' is het feit dat er gebruik gemaakt wordt van vaste prijzen. Afhankelijk van de wens van een ondernemer kunnen één of meerder modules worden gekozen. Hier kunt u de menukaart vinden.

Meer informatie via BlueTerra